Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Kit kell meggyőzni?

2010.12.24. 12:50 | jolanbela | Szólj hozzá!

Címkék: mnb államosítás devizahitel fitch médiatörvény moodys chf leminősítés különadó kedves vezető ner portfolioblogger manyup

Az utóbbi időkben történt néhány nem jelentéktelen esemény a gazdasági, társadalmi szintéren: leminősítette az országot a Moody’s, majd kicsivel utána a Fitch. Különadók sorozatát vezetik be, hogy pénzt szedjenek be a nyereséges ágazatokból és a manyup pénzek államosításával még egy kis pénzt rekvirálnak. A 2/3 igazsága legutóbb a médiatörvényben győzedelmeskedett. 

A Kedves Vezető és kegyenceinek körén kívül mindenki komoly kritikát fogalmaz meg az intézkedésekkel kapcsolatban, a médiatörvényt szinte az egész világ egységesen elutasítja.

A kritikai észrevételekre a kormány arroganciával, hazugsággal, mellébeszéléssel, értelmezhetetlen sikerpropagandával, a szokásos „jó az irány, de rossz a kommunikáció” blablával reagál.

Ugyanakkor, ha megnézünk néhány mutatószámot nyilvánvaló, hogy a kritika értelem nélküli, erőpolitikai negligálása nem vezet sehová, mert a cds felárak ütemesen nőnek és az ország a számok szerint már bóvli kategória, az MNB a piacok által is beárazott kamatemelési periódusba kezdett, az államháztartási hiány a tervezetthez képest másfélszeres, és a devizahitelesek meggyőzése érdekében a CHF ismét 220 HUF fölé ment, stb.

Azt hiszem, a kommunikációjában, cselekvésében, programjában a Kedves Vezető úgy tesz, mintha csak azok léteznének, akik megválasztották őt.

Pedig...

Az elvakult híveknek (1/3 választópolgár) nem kell megmagyarázni semmit, hiszen számukra a Kedves Vezető személye hitelesít mindent, akármekkora kapitális nagy hazugságról is legyen szó. Ők a gazdasági összeomlás közepette is ütemesen fogják skandálni a Kedves Vezető nevét, vagy bármit, amit a szájukba adnak.

A többieknek viszont meg kellene tudni magyarázni, hogy mit miért is tesznek, mert bármennyire hihetetlen is, mégiscsak ők vannak többségben (2/3 választópolgár). Magyarázatok nélkül nem fogják érteni, elfogadni, támogatni a jelenlegi irányokat, aminek hiányában kérdéses, hogy meddig lehet eljutni.

De nyilván tudja ezt a Kedves Vezető is, és ismeri a két eszközt, amivel a kétkedők megnyerhetőek: az egyik a logikus, racionális érveléssel való meggyőzés, a másik a nyers erőpolitizálás arroganciával, zsarolással, megfélemlítéssel.

Tegyük hozzá, hogy határainkon kívül csak az első lehetőség értelmezhető. Az elszomorító meg az, hogy erre a típusú megközelítésre eddig egyetlen valódi próbálkozást sem láttam idehaza.

* * *

Ápdét Kleinttől (2010.12.24. / 14:35) - Rogán Ötker Anti elmagyarázza nekünk... Például minden a komcsik miatt van, de mégse lesz gázáremelés se, az meg miattuk van. Úgyhogy megnyugodva díszítem tovább a fát.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr312536313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása