Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Manyup: a cinikusság magaslatai

2011.02.02. 18:45 | jolanbela | 11 komment

Címkék: ab társadalmi igazságosság kedves vezető portfolioblogger manyup

A mai napon megtudtuk, hogy a szőke szépség után a Kedves Vezető hogyan értékeli a manyupok államosítását... 

"Nem akarok vitázni, ez a vita eldőlt. Kár olyan benyomást kelteni, hogy ez megváltoztatható lenne, a magyar nyugdíjrendszer kétpilléres lesz."

Na kérem. Végre a Kedves Vezető eloszlatta a kételyeket, hogy mit ért a Nemzeti Együttműködés Rendszerén.

"Nem érdemes abban bízni, hogy az Alkotmánybíróság megváltoztatja az új rendszert, ezt nemcsak az alkotmányjoghoz konyító, hanem az új alkotmány megalkotásában részt vevő emberként is mondom."

El kell ismernem én nem konyítok az alkotmányhoz, mégcsak jogvégzett ember sem vagyok. Én csak egy dolgot tudok: jelen szabályozás szerint a munkáltatóm a munkabérem után ugyanúgy 24 % nyugdíjbefizetést teljesít úgy, hogy mások ezért nyugdíjra lesznek jogosultak, én pedig nem. Ha ez igazságos és ezt a Kedves Vezető által írt alkotmány szentesíti, akkor igazából tényleg semmi jelentősége a joguralomnak, vagy jogállamiságnak. Nem több, mint színjáték. Az Ab-nek sincs semmi létjogosultsága. Egyszerűen a Kedves Vezető kegyelméből fogunk létezni.

"Azok fognak jobban járni, akik a szolidaritásalapú rendszerben vannak."

A Kedves Vezetőnek üzenem, hogy szolidáris jelenleg én vagyok leginkább, aki a manyupban maradtam, mert úgy fizetek 24 %-ot, hogy nem kapok érte semmit! A szolidaritás fogalmát kicsit tisztába kellene tenni! Az én értelmezésemben a szolidaritás alapvetően az önkéntességen alapul, nem a kényszeren.

"Ez a három százalék arra elég, hogy azt tudjuk mondani, hogy volt választási lehetőség. A 100 százalék nekem is gyanús lett volna."

A Kedves Vezetőnek ezúton is jelezném, hogy én az a fajta magyar ember vagyok, aki viszonylag sokáig jámboran tűri, hogy küldetéstudatos együgyűek osszák neki az észt. De a cinikusságának ezek a magaslatai igencsak gyorsan emésztik a türelmet.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr182633911

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beperlik -e a miniszterelnököt? 2011.02.03. 16:33:30

Ha következetesek akarnak maradni a Fővárosi Főügyészség képviselői, akkor minimum elgondolkodnak rajta, hisz a Magyarok Világszövetségével már megtették. És hogy miért? A csütörtökön kezdődött polgári perben az ügyészség azt kéri a Fővárosi Bíróságtó...

Trackback: Beperlik -e a miniszterelnököt? 2011.02.03. 16:33:27

Ha következetesek akarnak maradni a Fővárosi Főügyészség képviselői, akkor minimum elgondolkodnak rajta, hisz a Magyarok Világszövetségével már megtették. És hogy miért? A csütörtökön kezdődött polgári perben az ügyészség azt kéri a Fővárosi Bíróságtó...

Trackback: Példátlan 2011.02.03. 15:32:46

Kiemelkedő és példátlan az összefogás, amit Magyarország népe, illetve pontosabban a magyar nyugdíjjárulék-fizetők tanúsítottak a nyugdíjrendszer harmadik (magán-nyugdíjpénztári) pillérének kiiktatásakor, mondta Orbán Viktor az ezalkalomból összehívott sa…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miett2 2011.02.02. 19:20:53

Nem olvasom a blogot általában, most is csak véletlenül léptem ide.
Nem is fogok visszanézni, így elnézést kérek előre, de nem is fogok tudni senkinek sem válaszolni.....Szidni is felesleges.:)
Csak annyit kérdeznék a manyup tagoktól , vagy volt tagoktól, hogy szerintük mennyire volt igazságos az a rendszer, ahol az én ( és sokak) befizetett járuléka teljes egészében a közé lett, fizetve belőle a kedves manyup tagok nyugdíjas szüleinek, nagyszüleinek is a nyugdíját, vagy rokkantnyugdíját, özvegyi nyugdíját stb.
Részben az ő járulékaik is bementek a közösbe, de én (és sokak) járuléka 100%-ban erre lett fordítva, szolidaritás okán, míg az ő járulékuk a saját zsebükbe ment. Az ugyebár az övék. A z nekik jár. A kedves szülőkről , nagyszülőkről pedig gondoskodjanak a többiek. Igaz?

Igazságos ez? Elfogadható ez? Szerintem nem. Kezdettől fogva így is éreztem.

A kötelezően önkéntes magánynyugdíj eleve fából vaskarika. Nem véletlenül bizonytalanok annyira az alkotmányjogászok abban, hogy talál-e egyáltalán az alkotmánybíróság bármi kivetni valót az államosításban.

Az öngondoskodás az, ha az államnak fizetendő kötelezettségeken túl plusz megtakarítást eszközöl valaki. Számos lehetőség van rá már, amelyeket az állam így is jutalmaz adómentességgel, adó visszatérítéssel stb. Na az öngondoskodás! Ez nem volt az.

Végtelenül igazságtalan rendszer volt, amely az elmúlt időszakban nagymértékben hozzájárult az államadósság növekedéséhez( tudjuk, hogy az eddig befizetett járulékok nem fedezték a szükséges folyó kifizetéseket), és szerintem rövidesen totálisan kezelhetetlenné vált volna a helyzet.

Á beszélhetnék még, de minek?
Csodálkoznék azon, ha bárki is elgondolkodna azon, amit írtam.
Ami nem tudományos, de én hiszem, hogy attól még igaz.
És ennek az égvilágon semmi köze a pártpolitikához.
Mondjuk az ilyen stílusú szövegek, amibe itt csak beleolvastam sosem voltak ízlésem szerint valók.
Szóljanak bármely oldal politikusairól.
Minden jót!

Dr. Klein Imre · http://subnormalia.blog.hu 2011.02.02. 20:03:04

@Miett2: Nem kell elszaladni, nem eszünk embert.

(Már én, mer' Béla meg de...)

Gondolom, a nagy igazságérzetedben azt frankónak látod, hogy pár évtizedig fizessenek a NER ellenségei, de kapni meg barackot... Már a fejükre. Ahova neked simi jár most, mert ügyesen megmondtad

Szerinted mi lett volna az eredmény, ha a maradók úgy nem kaptak volna semmit, hogy azért nem kell fizetniük semmit?

kovacsguszti68 2011.02.02. 20:12:24

@Miett2: miért is volt végtelenül igazságtalan az előző rendszer? Kinek volt megtiltva, hogy manyup tag legyen? Hogy vezetőnket idézzem: "mindenki számára adott volt a lehetőség..."

jolanbela · http://subnormalia.blog.hu 2011.02.02. 21:42:45

@Miett2: Már nem először találkozom ezzel az érveléssel, amit Te is mondasz, de a két esemény körülményeinek vizsgálata nélkül, pusztán csak az igazságérzeted alapján: szerinted a múltbéli igazságtalanságok igazolhatnak jelenbeli igazságtalanságokat? Ha az iskolában a melletted ülő hibásan oldja meg a számtan példát akkor a Te hibás megoldásod máris hibátlanra változik?
Ez a logika nem vezet sehová.

anonymus0911 2011.02.02. 21:46:42

Én nem politizálok, csak egy nyakas, igazságszerető magyar vagyok. Azt teszem amit mondok, és azt mondom amit teszek . ennyi és kész.

2011. 02.02. 14.30órakor a Miniszterelnök úr elmondta az igazságot 2011.02.02 : a nyugdíjpénztárakból kiszervezésre fognak kerülni a nem nyugdíj jellegű (, inkább szociális) kifizetések és akkor már rendbe is lesz a nyugdíj kassza. 2 év múlva már semmilyen kiegészítést nem kell az államnak tennie.

Ámen

jolanbela · http://subnormalia.blog.hu 2011.02.02. 22:00:30

@anonymus0911: Ez technikai részletkérdés. Attól, hogy nem az öregségi nyugdíjnak hívott zsebből fizeti az állam ezek a kiadások még nem fognak eltűnni. Csak nem itt fognak megjelenni.

anonymus0911 2011.02.02. 22:50:27

@jolanbela:
Nem, nem nincs igazad !

A Miniszterelnök úr megmondta.

És még azt is mondta annak a 102.000 embernek, hogy bátrak voltak.

paaj 2011.02.03. 08:34:41

@Miett2: Szép volt! De tényleg. Előre közlöd, nem érdekel mások véleménye, kinyilatkoztatsz, válaszolni nem fogsz. Olyan igazi orbános megnyilvánulás. Az, hogy te mit hiszel, irreleváns. Az viszont igencsak fontos, hogy tárgyi tévedésekkel van teli a szösszeneted, jól látszik halvány fogalmad sincs mire jöttek létre a manyupok, mi lett volna a céljuk. Nem néztél utána, nem érdekel. Ez esetben viszont miről beszélsz? Csak hogy tudd így 13 éves manyup működés után, nem volt általánosan kötelező a manyup, csak és kizárólag a pályakezdőknek. A manyup tagok 2/3-a önként lett tag.

paaj 2011.02.03. 08:45:05

@anonymus0911: Ha beszélsz a "soha nem hazudtam a választópolgároknak" miniszterelnökkel, említsd meg neki, hogy idén 600 milliárdot költünk a rokkantnyugdíjasokra. 2 év múlva ez kevesebb lesz ugyan viszont jelentősen nőni fog a normál nyugdíjasokra költendő összeg ( elkezdenek nyugdíjba menni a Ratkó korszak gyermekei ). Szóval hiány lesz, méghozzá növekvő. Egyszer az életben próbáljon meg igazat mondani.

anonymus0911 2011.02.03. 09:13:31

@paaj:

Én mondjam meg NEkI, (honnan veszem én a bátorságot) ?

Jobban tudja mint én vagy Te, mert ott az a sok ember és az info is ott van a keze ügyében.

Lassan írom, hogy MINDENKI, még az a 3% is értse: Amit nem mondunk ki (elhallgatjuk ), az nem hazugság !! ...... ööö vagy talán máshol mégis ??

gono 2011.02.03. 10:27:49

@Miett2: ja ez kérem a kormanyproganda for dummies 1. brosura 1 fejezet, bevezetésében van kifejtve ha jol emlékszem ;)

szerinted pedig az lenne igazságos, hogy olyanok fizessenek és áldozzák fel a megtakarításaikat aik
- jelenleg eltartják az országot adóbefizetéseikkel
- hasonlóan nagyvonalú nyugdíjra nem számíthatnak időskorukra
- lényegesen kisebb életszinvonaon élnek a felhalmozott adósságok miatt

olyanoknak a mai nyugdíját, akik
- 3% nyugdíjjárulékot fizettek aktív korukban
- felélték a felvett hiteleket, és eladósították az országot
- a belső munkanélküliségből rokkantnyugdíjba menekültek
...
süti beállítások módosítása