Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Reload: hortobágyi Robin Hood

2011.03.23. 18:25 | jolanbela | Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem illés zoltán kedves vezető

Na kérem, ha valaki azt gondolta volna, hogy a hortobágyi pusztába kiáltott szó Illés Ranger Zoltán kijelentése, miszerint ha szakmai szempontok ütköznének a Kedves Vezető utasításaival, akkor a Kedves Vezetőnek engedelmeskedik. Végül is a minapi Földrajzinév-bizottság véres felszámolása után még azt is gondolhatnánk, hogy nem a Kedves Vezetőnek kijáró (vagy kierőszakolt) feltétlen áhitat beszélt belőle, de ezt a lehetőséget gyorsan elvethetjük.
A mai kijelentése egyértelműen azt igazolja, hogy a sherwoodi Rózsa Sándor a Kedves Vezető minden szavát issza magába, mint a szivacs és szükség esetén ugyanolyan megfellebbezhetetlen magabiztossággal osztja az igazságot és szerez érvényt neki az erő politikájával. Hiába no! Amikor a küldetéstudatos együgyűség akarnok hatalommal és hithű szorgalommal párosul: legyőzhetetlen kombináció.

„Az utolsó fűszálat is százmilliókra bírságoljuk...”

Eddig két gazda árválkodott csak egyenként 150 millás bírsággal, amit némileg sokalltak és értetlenkedetek (habár bizonyosan szívük mélyén ők is érzik és hálásak is, hogy valójában még ennyivel megúszták):

„A tulajdonosok szerint a terület ma sem áll semmiféle védelem alatt, és őket senki sem értesítette, hogy védett növényeket találtak a földjükön. A 150 milliós bírságot embertelennek tartják. A természetvédelmi őrök kétezerre becsülték az elpusztított növények számát annak ellenére, hogy a rendőrségi helyszíneléskor és a helyszínbejáráskor egyetlen elpusztított növényt sem találtak.”

Hej, ha Ranger Zoli egyszer valamit elhatároz! Most szeretném felhívni az abszurd és szürreális műfajokban alkotó művészek figyelmét, hogy tartsák nyitva a szemüket, mer’ témából és ötletből lesz itt hamarosan bőségesen. (Mondjuk Matolcsy kolléga eddig is értő igyekezettel próbálta az ilyen irányú igényeket kielégíteni.)

Azt csak a margóra jegyzem fel, hogy aki egy kicsit is képes értelmezni a világot, az emberi tulajdonságokat az tökéletesen tisztában van vele, hogy a negatív visszacsatolásnak az a kizárólagossága, amelyet olyan előszeretettel és meggyőződéses tudatlansággal alkalmaz a Kedves Vezető és elv társai, egyértelműen kontraproduktív. Megöli a kreativitást, az önállóságot, megállítja a fejlődést, bürokratikussá tesz mindent. Zsákutca.
Talán nem véletlen, hogy sok cég már régen megtanulta, hogy nem büntetéssel, fenyegetéssel (negatív visszacsatolással) veszi rá az alkalmazottakat a minél hatékonyabb és több munkára, hanem pozitív visszacsatolással, olyan ösztönzőkkel, amelyek belső motivációt keltenek, mert ez jobb és tartósabb.

Sajnos a Kedves Vezetőnek és elv társainak úgy tűnik csak egyetlen kalapácsuk van, így aztán minden problémát szögnek néznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr692765684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása