Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Az illuzionista szemétgyáros

2011.05.02. 08:00 | jolanbela | 8 komment

Címkék: demagógia kedves vezető kérdőívezés

A Kedves Vezető nem tétlenkedik a munka ünnepén sem, újabb postai küldeménnyel örvendezteti meg a választópolgárokat.


Ha már kérdőívezés akkor egy-két kérdést még igazán felvehetne az ívre:

  • Milyen programjuk volt választás előtt, ha ezt gyakorlatilag most szeretnék összerakni kérdőívek alapján?
  • Mi a tökömet csináltak és főleg mi alapján az elmúlt egy évben, ha most kérdezik, meg hogy mit kellene csinálni?
  • Legitimálja-e ez a levelezgetés a színtiszta demagógiát?
  • Tényleg szemétgyártásra kell költeni ennyi pénzt?
  • Miért nem tesznek fel valóban fontos kérdéseket?
  • Miért nem nyilvános a kérdőívezés teljes menete?

Sajnos a kérdésekre valószínűsíthető válaszok alapján ez az egész nem egyéb mint kommunikációtechnika. Nem a válaszok, hanem a kérdésekben elmondott szándék a lényeg. Szóval, aki ebben a dologban válaszaival részt vesz (elkötelezettsége, hite vagy jó szándéka ellenére) az nagyjából azzal a nyurgaponttyal van egy szinten, aki ráharap a horogra akasztott kukoricára.

Az iskolákban, illetve mellette szerzett tudásommal igyexek megfelelni annak a belső késztetésnek, hogy tapasztalva és gondolkodva amennyit lehet megértsek a világból. Attól tartok valószínűleg tényleg komoly bajok lehetnek az iskolarendszerrel, mert az ott szerzett tudással számomra felfoghatatlan, értelmezhetetlen, ami most történik. Egyszerűen elképzelésem sincs, hogy mi lehet a cél. Egyfolytában csak találgatok. Neokommunizmus vagy abszolutizmus, esetleg a kettő eleddig ismeretlen keveréke, vegyítve a piacgazdasággal és némi neoliberalizmussal.

Ami biztos: ismét legyártat a Kedves Vezető a szemétgyárában néhány tonna szemetet, mert azt hiszi az illúziót a demagóg szemét fenntartja. Ha már ahhoz se ötlete, se tehetsége, hogy hogyan kellene kenyeret adni a népnek (sőt inkább ahhoz van tehetsége hogyan vegye el), akkor pótcselekvésképpen legalább cirkuszt csinál.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr692870921

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar népmese: A takarítónő-ügy 2011.05.02. 19:52:36

1.)Hajdanában, danában, a Sándor-palotában 2.)a takarítónő azt a helyiséget takarította éppen, ahová a kiráj is gyalog jár. Amikor is egy darabka használt WC-papírt felkapott egy kósza szellő. A papír kiröppent a szellőzőablakon és egyenest a &nbs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emiksz 2011.05.02. 17:16:19

"Tisztelt Választópolgár!

19. heti körkérdésünket tartja kezében, mely az eddigi jól bevált gyakorlatnak megfelelően az Ön véleményét kéri, hogy egyes szakpolitikai problémákban a legszélesebb konszenzussal megvalósítható módszereket választhassuk."

emiksz.blog.hu/2011/05/02/37_demo_kracia

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.05.02. 17:45:20

Megkerdezik a zIsten adta nepet, hogy mi legyen aztan kb. ugy cselekednek.
Amikor meg a zIsten adta nep elkezd hoborogni, hogy Orban mi nem ilyen lovat akartunk akkor a zIsten adta nep orra ala lehet dorgolni a papirost, hogy mar pedig te akartad te kis oktondi.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.05.02. 18:28:37

No, és amennyben kitöltjük, visszaküldjük, mi is ugyanolyan honoráriumot kapunk, mint a tanácsadó cégek?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.05.02. 19:27:46

Én elhatároztam, hogy fogok válaszolni, de mindenre épp az ellenkező választ fogom behúzni, mint amit egy normális ember tenne.
(vagy csinálok alternatív válaszokat és azt fogom X-elni)

Hülye kérdésekre, csak hülye válaszokat illik adni...

Parajpuding 2011.05.02. 20:38:21

Pont oda kerül majd, ahová az előző kérdőív: a szemetesbe. Sajnos nem veszem be a púdert. Hazugság, cinizmus, pökhendiség, aljasság, lopás...eddig ez a mérleg.

Ben73 2011.05.02. 22:07:33

Hogy lehet ilyen kérdést feltenni, hogy munkát vagy segélyt kapjon-e a munkanélküli? Persze hogy munkát. A becsületes embernek akit kibasztak, megalázó a segély, neki munka kell.

A gond csak az, hogy ebben az elbaszott országban az fog történni, hogy ha munkanélküli lettél, akkor a nép akaratának megfelelően nem kapsz segélyt. Munkát meg találj úgy ahogy akarsz. (Hogy áll az 1m. új munkahely?)A végeredmény az, hogy kibasznak az emberrel, nem pedig segítenek neki.

Orbánék teljesen úgy viselkednek, mintha ebben az országban óriási munkaerő hiány lenne, ezért a gazdasági felemelkedés érdekében mindenkit, aki él és mozog, vissza kell terelni a munkaerő piacra. De sajnos az a helyzet, hogy amíg az üres munkaerőpiacra terelik vissza a jónépet, addig csak a nyomort fokozzák, nem pedig a gazdaságot erősítik.

A fokozatosan növekvő munkaerőpiac először felszívná azokat, akik akarnak dolgozni. Majd amikor már ők elfogytak, akkor lehetne rákényszeríteni a dolgozni nem akarókat a munkára pl. segélymegvonással.

Nem értem, hogy mire gondol OV, hogy mit fog tenni az a sokezer ember, akit visszaterel a munka világába, amelyben nincs munka? Miből fognak ezek az ember élni? Szép csendben éhenhalnak?

Tévedés ne essék, a közmunka csak egy parasztvakítás, mert a közmunkás munkabérét ugyan abból az adóból fizetik, amiből a segélyeket. A különbség csak annyi, hogy ha mondjuk közmunkásokkal parkot éppítetnek, akkor az a cég is csődbe megy és kirúgja az embereit, aki eddig építette a parkokat. Így mégkevesebb adóból kell mégtöbb embert eltartani.

zembertelen 2011.05.02. 22:23:31

Az, hogy a valóság shaw-k szarok, az még önnmagában nem baj.
Az már igen, hogy millióan nézik, sőt élvezik!

Ppix 2011.05.02. 23:54:01

Majdnem jól látod, de nem teljesen.
Ez nem csak kommunikációs trükk, hanem biankó csekk és hamis váltó a jövőre nézve. Tudják ők mit akarnak.

Demagóg módon feltett megtévesztő kérdésekkel utólag "legitimálják" azt a cselekvéssorozatot ami sosem volt a programjuk és sosem szavazták meg a választók. (Szegény balga idióták csak a tolvaj MSZP ellen szavaztak, bekajálták, hogy nem lesz itt megszorítás. Úgyhogy aki a fideszre szavazott az legyen szíves most már kusban maradni. Nem egy emberről tudok aki már kurvára megbánta - figyelni kellett volna mi volt 98-02 között.)

Az a lényeg, hogy később vissza lehessen mutogatni, hogy "dehát a nép ezt akarta" és árulónak feltüntetni azt, aki nem vesz részt ebben a bohózatban. Ezen felül ez lesz a felhatalmazás arra, hogy erőből lenyomják a megszorítást azok torkán akik szopni fognak - mert nem kevesen lesznek ilyenek.
Ide kell a demagógia, hisz a nemzeti konzultáció és együtműködés egy kamu hazugság, a társadalmi rétegek közötti konfliktusok élezésével a megosztás taktikájával kívánják bevezetni a saját fantazmagóriájukat, ami - szerintük - nagyon jó lesz az országnak. Vagy nem...

Népszavazás persze nem lesz, az 2010 óta a sátántól való (előtte ugye...). Még a végén kiderülne hogy végig hazugság volt a 8 ellenzéki év és még nagyobb ívben szarnak a fejünkre mint az elődjeik.
süti beállítások módosítása