Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Felsőbbrendű értelem

2011.05.06. 15:20 | jolanbela | Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás corvinus kedves vezető hoffmann rózsa

Az eheti betevő kormányzati botrány is megvót. Hoffman tanítónéni Rózsika a felsőoktatással kapcsolatban a Kedves Vezető elvárásait teljesíti a régmúlt értékrendjének megfelelően: az asszony teljesíti ura parancsát. Mert az Úr megmutatta hol a helye.
A szimbolikus és államosító politika szintjén és a nemzeti nemegyöttműködés rendszerének szellemében képzeli a Kedves Vezető megoldani az olyan problémákat is, mint a felsőoktatás vagy az egész oktatási rendszer az óvodától a PhD képzésig. Habár ma úgy tűnik két nap alatt a Corvinus lobbigépe keresztbe lenyelte Rózsikát, azért szerintem érdemes kicsit a történet mögé nézni. Nehogy azt gondoljuk, hogy a Kedves Vezető lemond terveiről. Eddigi is az volt a jelszó, hogy: mi sohasem hibázunk, mert tévedhetetlenek vagyunk, a rendszer rossz. Csak történelmileg nézzük meg a Kedves Vezető és csapatának ámokfutását a felsőoktatással kapcsolatban. Ehhez pont jó példa, hogy stílszerű legyek állatorvosi ló lehet a híradásokban, a megmaradók között szereplő Szent István Egyetem (SZIE).

1995.
A történetet kezdjük Bokros tandíj Lajosnál, aki még 1995-ben bevezette a tandíjat (ami, a maihoz képest jelképes, 2000 Ft/hó volt). Természetesen akkor még Orbán és társai (pl. Pokorni) mélységesen elítélték a dolgot és kiálltak a tandíj ellen tüntető diákok mellett. A SZIE ekkor még szűz leánykaként Gödöllői Agrártudományi Egyetem (GATE) néven futott. Magányosan.

1999.
I. Orbán és kormánya idejében tett követte a felsőoktatással kapcsolatos ötletelgetést és megszületett az 1999. évi LII. törvény a felsőoktatási intézményhálózat átalakításáról. Ebben a törvény erejével kikényszerítették a felsőoktatási házasságokat.

2000.
Felsőoktatási integráció. Ki tudja kivel és miért, de létrejönnek a kényszerű házasságok. A GATE ekkor veszi fel a SZIE nevet. Ide integrálódik többek között az addig önálló Kertészettudományi Egyetem.

2003.
A korábban Kertészettudományi Egyetem (KE) karai kilépnek a GATE-val kötött házasságból. Nem tetszett nekik, héjjanász vót ez. Persze lehet az is közrejátszott a válásban, hogy a SZIE hozománynak tekintette a KE Villányi úti telkét és hírek szerint tárgyalások folytak arról, hogy eladják és az egész képzést Gödöllőre költöztetik. A KE diákok és tanárok még tüntettek is ellene. Node, nem maradt pár nélkül a KE, mert azonnal frigyre is lépett az akkori Közgázzal és a házasság után Corvinus néven folytatták tovább.

2005.
Még újabb felsőoktatási törvény születik. Lesznek Gazdasági Tanácsok, amelyeknek egyébként a kezdeti elképzelésekhez képest szinte semmi funkciójuk, de legalább ki lehet beléjük nevezni jó sok okostojást.

2007.
Nem mellesleg Bokros tandíj Lajos épp az ELTE GT elnökeként publikálta elhíresült tabudöntögetőnek mondott tanulmányát (a hasonlatosság csak a véletlen műve lehet a mostani Kedves Vezetői tervek és „tandíj Lajos” ÉS-ben megjelent tanulmánya között).

2008.
A Hiller Pityu által vezetett oktatási tárca a kicsit elkopott tandíjat fejlesztési részhozzájárulásnak (fer) keresztelik el, amit a hallgatók 85 %-nak kell fizetnie. Node, a mocskos komcsik öröme nem tarthatott sokáig, mert március 9-én népszavazással töröltette el a Kedves Vezető és kompániája az állami képzésben résztvevők tandíját.

2011.
A Kedves Vezető és famulus századai a tudomány által méltatlanul elfeledett/elnyomott alkimista módszerekkel kifőzik a legújabb felsőoktatási átszervezést. Hogy, hogy nem, épp a Corvinus az egyik ledarálandó célpont. A hírek szerint a SZIE megint a kérők között. Mégiscsak jó helyen van az a Villányi úti telek. De ez csak feltételezés, a valósággal alkotott bármilyen hasonlóság csak a véletlen műve lehet.

Mint ahogy az egész oktatás és azon belül a felsőoktatás eddigi kormányok által való kezelése a véletlen, az improvizáció műve, mert hasonlatossága a valósággal semmi, a valódi problémák megválaszolatlanok. Felsőfokú értelmet nyomokban sem találni, felsőbbrendűt viszont annál többet.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr162882416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása