Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Kínai matiné

2011.06.26. 14:55 | jolanbela | Szólj hozzá!

Címkék: kína gazdaságpolitika érvénytelen szavazat kedves vezető szőcs géza pragmatizmus

A rendszerváltást követő zavaros, tébolyult bolyongás 20 éve után végre visszatalált a Kedves Vezető az igazi és egyetlen magyar útra:

"... A Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Akkor most álljon itt egy példa arra, hogyan is gondolkodik a Kínai Népköztársaság...

„Az invázió (Tibet kínai megszállása – szerk.) tervszerű népirtási politikával jár együtt. Senki sem menekül meg a születési arányszámot ellenőrző intézkedések embertelenségétől, melyeket 1989. óta újra felerősítettek, amikor a Sanghai Társadalomtudományok Akadémiája beszámolójában azt tanácsolta, hogy hozzanak létre egy különleges rendőrségi erőt arra a célra, hogy a több mint ötszázezer fős településeken abortuszt végezzenek el a nemzeti kissebséghez tartozó nőkön. Egészségügyi csapatok járják az országot, hogy eleget tegyenek ennek a törvénynek. Ezeknek a csoportoknak anyagi ösztönzést kínálnak fel, hogy a lehető legnagyobb számban végezzenek el sterilizációkat és abortuszokat. Tanuk vannak borzalmas jelenetekre, amikor asszonyok csoportjait, sőt még tizenhárom és tizennégy éves lányokat is erőszakkal elhurcolnak teherkocsikon valamely klinika felé. A legfélreesőbb övezetekben, ahol nincsenek kórházak, kínai orvosok és ápolónők csapatai köröznek dzsipeken, mögöttük az anyagokat szállító kis teherautókkal. Ezek a csoportok három-négy hónapos utazásra indulnak, faluról-falura mennek és harmadik vagy negyedik, de néha második gyermekükkel teherbeesett asszonyokat kutatnak fel. Minden egyes utazásuk végén mintegy kétezer esetről számolhattak be. Az előrehaladott terhesség szakaszában lévő asszonyok erőszakos terhesség-megszakítását feljelentő beszámolók beigazolódtak, amikor három, négy és öthónapos magzatokat találtak a Csamdo kórház szeméttartályaiban. Ez a folyamat még messzebbre ment el, egészen az újszülöttek megsemmisítéséig olyan családokban, ahol már volt két gyermek. Az anya megszül, hallja kisbabájának sírását, és miután megpihen, majd felébred, arról értesül, hogy csecsemője meghalt a szülés alatt. Egy tibeti doktornő megerősítette, hogy egészséges, jó felépítésű újszülötteket vizes vödörbe dugva fojtanak meg, alighogy megszületnek. <Az anyák belezavarodnak> tette hozzá. Egy kínai orvos, akivel az emberi jogokat vizsgáló bizottság készített interjút, beismerte, hogy kénytelen volt megölni egy újszülöttet, hogy teljesítse abortusz-kvótáját. Ellenkező esetben elveszítette volna azt a plusz anyagi juttatást, amit erre a tevékenységre megszabtak, ezenkívül szakmailag is lehetetlen helyzetbe került volna. ...” (Idézet: Javier Moro (2010) Buddha Hegyei Tibet Lelke 97-98. o.)
 

Gondolom a fenti helyzet a keresztény ideológiába és viselkedésbe teljesen elfogadható, sőt üdvözítő. Gondolom ezért került be a tákolmány preambulumába a kereszténység magasztalása. Végül is a kereszténységnek is csak fel kell elevenítenie a korábban oly hasznosnak bizonyult evangelizációs technikát: az inkvizíciót. Nem volt ez olyan régen. Akkor is nagyon hatékonyan lehetett ezt megideológizálni. A mai ideológia neve: pragmatizmus.

"Ennek az előkészítése érdekében jöttünk ide és vettük fel a kapcsolatot a Kínai Kommunista Párttal, amely rendkívül sikeres reformokat hajtott végre az elmúlt három évtizedben, és tette sikeressé az országot. Számunkra a kapcsolatfelvételt megkönnyíti, hogy a KKP nem kíván ideológiai vitákat folytatni, az együttműködés alapjának nem az ideológiát tekinti, hanem a közös érdeket”

Csak a korrektség kedvéért egy idézet a Kedves Vezető udvari ideológusától:

„– Orbán Viktor tökéletesen egyetért azzal, amit a következő történet rejt számunkra tanulságként. A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre. Mire Churchill így válaszolt: „Rendben, de akkor miért is harcolunk?””

Valóban. A kérdés jogos. Én annyit látok, hogy jelenleg kizárólag azért harcolunk, hogy a Kedves Vezetőnek igaza legyen. Mindenáron. Ha a pragmatizmus oltárán – a cél szentesíti az eszközt – feláldozunk minden ideológiát, akkor miért is harcolunk? Ha a pragmatizmust tesszük mindenekfölötti ideológiává az ösztönlénnyé változtatja mindazokat, akik hisznek benne.

Én igyexek mindent megtenni, hogy ember maradhassak akkor is, ha a Kedves Vezető az általa jobban kedvelt engedelmes (pragmatikus) állati létbe akar kényszeríteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr873016102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása