Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Álszent igazságosztás

2011.11.04. 05:50 | jolanbela | 1 komment

Címkék: nyugdíj mszmp kedves vezető jóvátételi adó kitüntetése visszavonása

A Kedves Vezető által annyira szeretett illuzionista szimbólumpolitizálás két újabb gyöngyszemmel gazdagodott az előző napokban. A legutóbbi törvénytervezet szerint a kormány megvizslatja, hogy kik váltak érdemtelenné az állami kitüntetésekre. Akik érdemtelenné lettek, azoktól elveszik. Egy korábbi Kedves Vezető adta, a mostani Kedves Vezető elveszi. Ha valaki félreértené ez nem a politikai homokozó, hanem az Isteni Igazságszolgáltatás. De mi mást is tehetnének, ha egyszer maga az abszolút igazság van hatalmon: a haza. Hiszen ma már nem ők vannak ellenzékben. Ez az igazság meg nem csak úgy önmagában létezik, hanem cselekszik.

A Kedves Vezető kommunikációs gyárából kijött másik termék, amely szintén a gyűlöletre kondicionált falkájának kielégítését, gyűlöletük megerősítését, a köztünk járkáló ellenség létének bizonyítását szolgálja: jóvátételi adót vagy nyugdíjmegvonást vetnek ki az előző rendszer kiszolgálóira.

És már megint ugyanazt érzem. Az álszentség bűze csapta meg az orromat. De miért is?

-    Miért nem követelte ezt a megoldást a Kedves Vezető az első kormányzása idején?

-    Objektíven, egyenszilárdsággal szinte kivitelezhetetlen – a rendszerváltás után több mint 20 évvel – egy ilyen bűnösök listáját összeállítani. Persze a kétharmados igazságosztás útjába nem állhatnak ilyen piszlicsáré technikai problémák. A gordiuszi csomót azzal a leegyszerűsítéssel szándékozik átvágni Lézer Jani, hogy egyedi módon bírálnák el az eseteket és állapítanának meg bűnösséget. Vajon kik, kikről, mikor és éppen milyen aktuális érdek alapján állapítanák meg a bűnösséget? Van akiben ez félelmet kelt? A rendszerváltás előtti, régi szép időket idézi? Nem értem miért, hiszen a Kedves Vezető csak jót akar, szándékai nemesek.

-    A nagy, erős, bátor és legyőzhetetlen Kedves Vezető a 70-80 éves, újra erejük teljében lévő nyugdíjas kommunista terrorista terminátoroknak ugrik neki, hogy ismét bizonyítsa: semmitől sem fél. Elveszi tőlük a protkóra valót, nehogy a sérthetetlen nemzet testébe vérengző módon ismét bele tudjanak harapni. És mindezt természetesen az általa képzelt morálisan megfellebbezhetetlen keresztényi morál nevében.

-    A Kedves Vezető egyik igazságosztó angyala az a Gulyás Gergőke, akinek max. olvasmányélményei lehetnek a megelőző diktatúra működéséről és tetteiről, de a másik angyalkának, Lézer Janinak is max. annyi, hogy még épp felavatták úttörőnek és az avatáskor szép zöld egyenruhás szovjet katonabácsi kötötte a nyakába a kis vörös kendőt. Node a forradalmi hevület általában az ilyen fiatal titánokban a legerősebb, akik feltétel nélkül szolgálják istenített vezetőjüket, hiszen minél inkább megfelelnek a Kedves Vezető elvárásainak annál inkább tévedhetetlenek maguk is, és ezzel igazolják önmaguknak létük egyetlen célját és értelmét, tetteik igazságát és jogosságát.

-    Azokkal a pártfunkcionáriusokkal is igazságot tesznek, akik 1990 előtt egyébként lehetővé tették a rendszerváltást, akiknek a Kedves Vezető is köszönheti jelenlegi pozícióját?

-    Olyan emberek vannak számolatlan mennyiségben a Kedves Vezető falkájában, akik korábban magas pozíciókat töltöttek be az ominózus ’90. május 2. előtti diktatúrában, pl. a nemzet töltőtolla Skicc Pali bácsi, az alkotmánybíróvá választott Stumpf István, stb. Rájuk nyílván nem fog vonatkozni az igazságtétel, mert ők hősök, akiknek kommunista ellenálló mivoltukat DNS teszttel lehet igazolni, hiszen már a kommunista óvodában is lukas zászló volt a jelük. Nem igaz?

-    A Kedves Vezető alkotmánykreációjában nem szerényebb személy, mint Pozsgai Imre vett részt, aki korábban az MSZMP oszlopos tagja, a szocialista rendszer építője és fenntartója volt. Természetesen ő szintén hős, akire nem vonatkozik majd az igazságtétel, hiszen a Kedves Vezető szolgálatában azóta elévülhetetlen érdemeket szerzett és eképpen megváltotta bűnösségét.

-    De mindezeken túl, talán a legnagyobb árulás ’56 mártírjaival, bebörtönzött, meghurcolt áldozataival szemben, hogy miközben sok esetben tudatlan, megvezetett pártfunkcionáriusokat fog a Kedves Vezető pellengérre állítani, addig a múlt rendszert fenntartó, valódi kiszolgálók, a III/III-as ügynökök, az SZT tisztek, a besúgok tömegei rejtve maradnak, mert az elsők között számolta fel a Kenedi Bizottságot, aki nevekkel szolgálhatott volna. Gondolom a volt és jelenleg is aktív hajdani titkosszolgák, besúgók most elégedett mosollyal dőlnek hátra, hiszen egy azóta eltévelyedett elméjű, de korábban halálra ítélt 56-os szoknyája árnyékában kibújnak mindörökre a felelősség alól. Az ügynöktörvény ezzel okafogyottá minősíthető. Így működik ez a balkáni típusú kulturális forradalom.

Az csak hab az egész álszent, undorító, mocskos színjáték tortán, hogy miközben ezzel foglalkozunk, addig az értelmifogyatékos gazdaságpolitika csődbe viszi az országot. Ezt okként felhasználva a Kedves Vezető államosítja az emberek megtakarításait és ugyanazt az egypárti rendszert építi fel a demokratikus intézmények lerombolásával, a stabil kormányzás megteremtésének hazudott választási rendszer módosításával, amely ellen húsz évvel ezelőtt még maga is harcosan kiállt. És persze minden posztra a saját falkájából gondolkodásnélküli seggnyalásra szelektált, hűséges vazallusait ülteti.

Vajon hány év fog eltelni addig, amíg egyszercsak azt fogja vizsgálni az aktuális hatalom, hogy hogyan is kellene a mostani rendszert kiszolgáló arrogáns ostobákkal igazságot tenni?
 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr593352135

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rózsadombi paktum – igaz vagy nem? 2011.11.05. 16:05:47

Valóban úgy történt a rendszerváltás, ahogyan azt annak idején elmagyarázták? Vagy az egész egy előre lepapírozott forgatókönyv szerint zajlott, ahol végül minden korábbi nagykutya megkapta a neki szánt szerepet? Igaz-e, hogy az egészet egy rózsadombi ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2014.08.02. 06:32:41

Nem messzi tájak felfedezője

Demagógiában járt Göre Gábor

Demagógia hatalmas, mondhatnám határtalan ország. Nagyságához mérten nagyon gazdag is. Jelenlegi határait másféle demagógok határozták meg, ezelőtt 75 évvel, de ezek a határok maradtak, érvényben, az új demagógiában is.
Demagógia síkságai terjedelmes, lapos közhelyek. Csúcsai a hazugság hegyvonulatában vannak. Folyója a parttalan mellé beszéd, melynek igen sok mellék ága van.
Ezek a hivatalokban, és a minisztériumokban erednek, és a tömegtájékoztatás csatornáin jutnak el mindenkihez, hogy megöntözzék demagógia földjét. Általában véve termékeny föld ez, megszokta már a régóta tartó bőséges ön tömjénezést. Csak kevés helyen nem fogadja be az öntözést, ez az értelmiség szikes vidéke. Ezek Demagógia terméketlen területei.
Demagógia földművelése kapás földművelés. Aki nem hagyja megművelni magát, annak lesz kapás! A művelés alapműveletét nagy teljesítményű idegen erőgéppel végezték. Azóta csak hengerelni kell!
Demagógia ipara az ország stílusához igazított. Túlméretezett, nagytömegű, egyszerű, mondhatnám sablonos termékek gyártására képes. Raknak egy nagy tüzet (imádják a vöröset), mely mindent megéget, megolvaszt. Ezt a megolvadt masszát aztán vagy bele tömik a formába, vagy kihengerlik és részükről kész. Ezek a gyártmányok elavultak, törékenyek, eladni őket egyre nehezebb sok helyen már lehetetlen.
Az ország gazdaságában igen fontos a változatlanság nevű állóvíz. Ez egy nagy terjedelmű, sekély, iszapos mocsár. Ebben csak a kis igényű, béketűrő apró halak élnek meg, de igen nagy tömegben. Ez azért van így, hogy a nagy halak is békében élhessenek, és biztosítva legyen a megélhetésük. Ha lennének közepes, fürgébb halak is a vízben, akkor ezek zavarnák a kicsiket, nagyokat egyaránt. Ezért ezeket Demagógia nem engedi meg vizeiben. A mozgáshiány kínosan hat a változatlanság tavára. A kialakult oxigén hiány miatt fulladoznak a kishalak. Ezért most kísérleteket tesznek a Változatlanság tavának megmentésére.
Mert ha egy vihar találja a Változatlanság tavát felkavarni, annak beláthatatlanok lesznek a következményei!
Demagógia városai a panelek. Sok-sok betonlapokból összerakott kalitkában élnek Demagógia szolgái. Az igazi demagógok jobb szeretik a villalakást, keletre néző ablakokkal, hogy a felkelő nap is rögtön rájuk süssön. A panellakók meg töprengenek: Kellett ez nekünk?
A falun élő demagógok jobban veszik a központi ideológiát, mert a falun élő népesség mindenütt a világon kevésbé művelt, meg mint a természethez közelebb élő emberek, szabadabban, jobban élnek, mint városlakó társaik.
Demagógia fő terméke a demagógia. Ezt sajnos külföldön senki nem veszi, ezért is van túlsúlyban a belső felhasználás. A népbutítás mesterei az öregek, akik maguk is hittek és hisznek a demagógiában. De a régi demagógia elavult, egyre jobban kiütköznek hibái. A fiatalok meg nem akarnak újítással javítani rajta, hanem az egész demagógia elvetésén törik a fejüket. Ez Demagógia összeomlásához vezetne. Amit az öregek rémülten néznek, és még görcsösebben ragaszkodnak a régi ideológiához.
Demagógia írányítója a moszkvai tankokkal hatalomba ültetett helytartó.
Így az ország helyzete meglehetősen kilátástalan. Jövőt az ország csak a demagógi megújulásától, a régi demagógok leváltásától remélhet, csak így érhet el megújulást.
Demagógia irodalma, művészete is elkötelezett a demagógiának. Nagy költője büszkén mondta hajdan: „Góg és Magóg fia vagyok én”. De Ő még nem volt demagóg.
A demagógia csak később jött ebbe az országba.
süti beállítások módosítása