Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek

Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Az illuzionista hibajavítás

2012.02.08. 06:25 | jolanbela | 1 komment

Címkék: évértékelő lázár jános jogállam pártfinanszírozás spekuláció kedves vezető portfolioblogger

A Kedves Vezető kommunikációs gyára új termékekkel állt elő: konszolidáció meg középosztály. Ja, meg önkritika, hogy mostmár kijavítjuk a hibákat. Lézer Spekuláns János aszongya Berlinben, hogy:

„Kérdésre válaszolva elmondta. az "offenzíva" azért csak most, a kemény külföldi kritika özönét követően indul el, mert hibát követtek el. "Súlyosan hibáztunk, alábecsültük a nemzetközi erőtér jelentőségét"

Ezután a felvezetés után azt gondolta az ember, hogy a Kedves Vezető 2011-ről szóló évértékelője töredelmes vallomás lesz, de legalább is egy-két dologban ha nem is visszafordul, de legalább irányt vált. Ehhez képest az alaphangulatot azzal adja meg, hogy húsz percen keresztül ekézi a szocikat, miközben Lézer Speki János az előző napi Népszabi interjúban aszongya, hogy:

„A Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy a hátralévő kétharmados törvények közül a legérzékenyebb kérdésekben – ilyen a választási eljárási törvény, illetve a pártfinanszírozás – ötpárti tárgyalást kezdeményezünk, és júniusig megpróbáljuk azokat lezárni.”

· 2 trackback

Civil szervezetek a demokráciáért

2012.02.02. 11:30 | Dr. Klein Imre | 3 komment

Címkék: demokrácia civil szervezetek kedves vezető

Magyarország mai társadalmi, gazdasági problémáival kapcsolatosan a „kérdések válasz nélkül” helyzet jellemző. Akár tetszik, akár nem, észre kell venni, hogy részben adottságaink, részben a külső (nemzetközi trendek) hatásai, részben az elmúlt több évtizedes államvezetés manőverezései következtében az ország kiszolgáltatottsága, függősége minden korábbinál nagyobb lett.

A XXI sz.-ban egy ország nemzetközi megítélése a világpiacon kialakított hídfőállások számától és erősségétől függ, ehhez csak támogatást tudnak nyújtani a háttér és/vagy belső piac kiszolgálását biztosító kis- és középvállalkozások.

Ilyen trófeákkal meglehetősen kevéssé rendelkezünk, világpiaci részvételünk jellemzően más multinacionális cégeken keresztül, bizonytalan státusszal érvényesül. Nemzetközi potenciálunk tehát viszonylag alacsony.

· 1 trackback

Abszurd vonal,...

2012.01.08. 21:52 | jolanbela | 1 komment

Címkék: oktatás kultúra gazdaságpolitika jogállam kedves vezető portfolioblogger többség zsarnoksága

...avagy a magyarországi bukottak krónikája

Korábban azt gondoltam, hogy az abszurd, mint fogalom, abszolút fogalom, azaz nyelvtanilag ugyan lehet fokozni, mert helyes az abszurd-abszurdabb-legabszurdabb, de valójában értelmetlen, mert ami abszolút az abszolút, ami abszurd az abszurd. Azonban az utóbbi másfél év erős kétségeket teremtett bennem a fenti logikával kapcsolatban. A Kedves Vezető és falkája szinte naponta rácáfolt erre.

Álszent igazságosztás

2011.11.04. 05:50 | jolanbela | 1 komment

Címkék: nyugdíj mszmp kedves vezető jóvátételi adó kitüntetése visszavonása

A Kedves Vezető által annyira szeretett illuzionista szimbólumpolitizálás két újabb gyöngyszemmel gazdagodott az előző napokban. A legutóbbi törvénytervezet szerint a kormány megvizslatja, hogy kik váltak érdemtelenné az állami kitüntetésekre. Akik érdemtelenné lettek, azoktól elveszik. Egy korábbi Kedves Vezető adta, a mostani Kedves Vezető elveszi. Ha valaki félreértené ez nem a politikai homokozó, hanem az Isteni Igazságszolgáltatás. De mi mást is tehetnének, ha egyszer maga az abszolút igazság van hatalmon: a haza. Hiszen ma már nem ők vannak ellenzékben. Ez az igazság meg nem csak úgy önmagában létezik, hanem cselekszik.

A Kedves Vezető kommunikációs gyárából kijött másik termék, amely szintén a gyűlöletre kondicionált falkájának kielégítését, gyűlöletük megerősítését, a köztünk járkáló ellenség létének bizonyítását szolgálja: jóvátételi adót vagy nyugdíjmegvonást vetnek ki az előző rendszer kiszolgálóira.

És már megint ugyanazt érzem. Az álszentség bűze csapta meg az orromat. De miért is?

· 1 trackback

Elrugaszkodás a jogtól

2011.10.06. 12:59 | jolanbela | 57 komment

Címkék: alkotmánybíróság gazdaságpolitika jogállam kedves vezető portfolioblogger joguralom balsai jelentés

A Kedves Vezető szerint tavaly összefogtunk, idén megújultunk, de jövőre egyenesen elrugaszkodunk az Európa válságától, mert úgy hajt bennünket a keleti szél, hogy jövőre akár még +0 is lesz a gazdasági növekedés. Azonban egy dologban időarányosan bizonyosan piszok jól állunk és előre teljesítettük az Európától való elrugaszkodást, ez a jog. Az európai jogtól való elrugaszkodásunk egyik legutóbbi és legszínvonalasabb példája a Kedves Vezető által 6 hónap után teljesen véletlenül épp nemrégiben nyilvánosságra hozott Balsai-jelentés. Idézet:

"Vizsgálatom során felmerült, hogy a motivációra és a felsorolt események láncolatára tekintettel felvetődhet a [...] terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is" - jelenti ki Balsai, aki szerint a 2006. október 23-án Budapesten történtek alkalmasak voltak a lakosság megfélemlítésére, "ugyanis nemcsak a közterületeken jelen lévők, de a tv-nézők tudatában is alappal keletkezhetett reális félelemérzet".

És még az egyszerű embereket vádolják azzal, hogy összeesküvés elméleteket gyártanak, miközben

· 1 trackback

OMG

2011.09.13. 03:21 | jolanbela | 16 komment

Címkék: szíjjártó péter devizahitel chf kedves vezető portfolioblogger otthonvédelmi akcióterv

Megkaptuk. A Kedves Vezető a Parlamentben Országvédelmi Tervet jelentett be, amely 6 pontból áll. Parádésabbnál parádésabb pontok, de különösen a 4. pont tetszik: Otthonvédelmi Akcióterv. A lényege, hogy aki végtörleszti deviza alapú hitelét az rögzített árfolyamon teheti ezt meg. CHF esetében a rögzített árfolyam 180 HUF/CHF, ami nem tűnik rossznak tekintettel arra, hogy a mai napon az aktuális árfolyam 234 HUF/CHF, azaz leegyszerűsítve szerény 54 Ft-ot spórolnak az előtörlesztők, amivel párhuzamosan nagyjából ugyanennyit bukik a bank.

Ugyanis van itt egy icinyke-picinyke szépséghiba, egy aprócska részlet, amelyre a Kedves Vezető nem hívta fel a figyelmét az ujjongó publikumnak.

· 1 trackback

A jogállam elárulása

2011.09.05. 22:38 | jolanbela | 36 komment

Címkék: alkotmánybíróság jogállam magánnyugdíjpénztár kedves vezető portfolioblogger paczolay péter

A minap nyilvánossá lett, immár a jövő januártól hatályos új alkotmányhoz igazított Alkotmánybíróságról (Ab) szóló törvény, ami szerint:

„Mivel az új alkotmány szerint a törvénytervezetek elfogadása után már csak a kormány, az országgyűlési képviselők negyede és az alapvető jogok biztosa fordulhat az Ab-hez, a testületnek a folyamatban lévő ügyek közül is csak ezekkel kell foglalkoznia.
Az Ab tájékoztatása szerint 12 ilyen ügy van, valamennyi ombudsmani beadvány.”

Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de most megfordult a fejemben pár kérdés.

· 3 trackback

Gyurcsányt a sittre!

2011.08.02. 16:39 | jolanbela | 316 komment

Címkék: gyurcsány ferenc bajnai gordon szíjjártó péter államadósság elszámoltatás kedves vezető

A tusványosi nyári meleg úgy érzem nem csak a Kedves Vezetőt ütötte ki, hanem Szószátyár Petikét is:

"Akkor felelünk meg a társadalom várakozásának, ha meg tudjuk mondani, milyen jogkövetkezményekkel jár az, hogy a szocialista kormányok a kiszolgáltatottságig eladósították Magyarországot"

"Ezért azt fogja javasolni az albizottságnak, hogy kérjék fel az országgyűlés alkotmányügyi bizottságát annak megvizsgálására, milyen jogi lépéseket lehet tenni a politikai felelősség jogi felelősséggé alakítására. Ha erre nincs mód, akkor pedig azt vizsgálják meg, milyen változtatások szükségesek a felelősségre vonáshoz."

Próbálkozzunk meg értelmezni a kezdeményezést! Mi értelme lehet ennek?

· 10 trackback

Álomvezérelt nyelvoktatás

2011.07.27. 12:41 | jolanbela | 80 komment

Címkék: közoktatás nyelvoktatás oktatáspolitika hoffmann rózsa

Néhány információ kiszivárgott a készülő nyelvstratégiáról:

„A nyolcosztályos gimnáziumokban legalább három idegen nyelvet kellene tanítani, és az angol egyeduralmát megtörheti a francia és a spanyol - az [origo] információja szerint többek között ez áll az oktatási államtitkárság készülő nyelvoktatási stratégiájában. A hamarosan a kormány elé kerülő tervezet írná elő azt is, hogy kötelező lenne a nyelvvizsga az egyetemi és főiskolai felvételihez.”

Azért amellett, hogy végtelenül elszomorító mégiscsak a félkegyelműeket simogató félmosolyt csal az ember ábrázatjára, amikor az oktatási államtitkár középszerről beszélve készül előadni a legvadabb nyelvoktatási ámokfutást.

· 1 trackback

Genetikailag Módosított Ország

2011.07.25. 23:05 | Dr. Klein Imre | 139 komment

Címkék: gmo mezőgazdaság jávor benedek portfolioblogger fazekas sándor

Volt rá példa, hogy a harmadik országból Magyarországra behozott kukoricát átcsomagolták, és magyar vetőmagként adták el, ráadásul GMO-szennyezett volt. [...] A tárca kész arra, hogy sóval hintse be minden olyan cég helyét, amely hamisításra vetemedik – fogalmazott a miniszter.

/Best(s) of Fazekas "Mentes" Sándor/

Imádnivaló is lehetne, ahogy a GMO-esetek kapcsán a legváltozatosabb médiumok, politikusok, illetve hatóságok süllyednek alá az idiotizmus mocsarába... Csakhát lassanként 20.000 hektár kitárcsázandó terményről elmélkedhetünk (a NOL cikkében ez 5-6 milliárdként tárgyiasul, ami még a közvetlen kárt is alulbecsüli - jegyezném meg, hogy a hivatkozott cikk mértéktartónak nevezhető).

Ezt a pár milliárdocskát első körben bizonnyal a termelők nyelik be, aminek okán a magyar állam karakán kiállását az egyszeri földműves akár az ő nemzőtagjával való csalánboronálásnak is értékelheti. S bizony ilyen a józan paraszti ész: megint nem téved!

· 2 trackback