Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek

Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

theos tzilag 2018.08.23. 16:31:46

"rokknyugger" Sok van .
De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam , hogy kb. mit érthetünk ez alatt, de eltűnt.... Röviden: a sok rokkant nyugdíjas közt vannak valóban betegek- akik szinte mindig min. 25 %-kal kevésbé súlyosra értékeltetnek, mint amire jogosultak lennének- pl. 55 éves dolgos kőműves önhibán kívül mk. lábát tőből elvesztette. 31 éve követ rak- ehhez ért. Mi lett vele? 27 % munkakép. csökkenést állapítottak meg. Indok: könnyű szellemi munkára alkalmas........well. Én tudok úszni, de nem lehetek delfin.
A csúcs az máshol van, ahogy a baj is. Totális rokkantnak nyilvánított emberek - akik millió hasznot húzva ebből vállalkozónak mehetnek/mennek, ingyen parkolnak, közgyógy. listások- mi vesszük a gyógyszereiket....és nem betegek. Ennek a háttere elképzelhető. Egy naív dr. "belefutott" valamibe, amibe nem volt hivatva futni- 2 lehetőséget ajánlottak fel. 1. társul, őt is úgy hívják majd, mint Mézga Kriszta macskáját... 2. Eltűnik. (eltűnt- elköszönt előtte) A gond nem a rokkantak száma- 90 %-uk beteg, és nem tud sem dolgozni, sem megélni a díjból, amit kap. Nincs értékelve, hogy aki szándékosan teszi magát tönkre- ne kapjon jutalmat! (alkoholista, szétbagózott tüdejű, önsorsrontó életű)- ők alacsonyabb %-ú segítséget érdemelnek, mint az ártatlanul munkaképtelenné válók. De a felső harmad a fő - a rákfenéje az egésznek. Ők teljesen munkaképtelennek nyilváníttatnak, nem simán, nem ingyen. (szebben nem írhatom) Ezek nem igazán betegek- max. panaszkodnak- vagy azt sem. Szívesebben alkalmazzák őket- adókönnyebbség miatt. Közgyógyot kapnak, vállalkozók lehetnek, akik szintén jól tudnak az előnyökkel élni. Egy több tagú, független szakértő bizottság- kéne- akik neki mernek menni az egésznek, felül merik bírálni a hibákat, visszaéléseket....stb. Gondoljatok sok rosszra, akkor nem értitek félre, mikről beszélek.

Bejegyzés: Omnipotens titánok

Szúrófény 2014.08.02. 06:45:07

@micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós
"A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke" Samuel Johnson
"Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Tolsztoj Leo 1902! beszoptuk!
„Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori

Bejegyzés: Egy illuzionista lázálma

Szúrófény 2014.08.02. 06:32:41

Nem messzi tájak felfedezője

Demagógiában járt Göre Gábor

Demagógia hatalmas, mondhatnám határtalan ország. Nagyságához mérten nagyon gazdag is. Jelenlegi határait másféle demagógok határozták meg, ezelőtt 75 évvel, de ezek a határok maradtak, érvényben, az új demagógiában is.
Demagógia síkságai terjedelmes, lapos közhelyek. Csúcsai a hazugság hegyvonulatában vannak. Folyója a parttalan mellé beszéd, melynek igen sok mellék ága van.
Ezek a hivatalokban, és a minisztériumokban erednek, és a tömegtájékoztatás csatornáin jutnak el mindenkihez, hogy megöntözzék demagógia földjét. Általában véve termékeny föld ez, megszokta már a régóta tartó bőséges ön tömjénezést. Csak kevés helyen nem fogadja be az öntözést, ez az értelmiség szikes vidéke. Ezek Demagógia terméketlen területei.
Demagógia földművelése kapás földművelés. Aki nem hagyja megművelni magát, annak lesz kapás! A művelés alapműveletét nagy teljesítményű idegen erőgéppel végezték. Azóta csak hengerelni kell!
Demagógia ipara az ország stílusához igazított. Túlméretezett, nagytömegű, egyszerű, mondhatnám sablonos termékek gyártására képes. Raknak egy nagy tüzet (imádják a vöröset), mely mindent megéget, megolvaszt. Ezt a megolvadt masszát aztán vagy bele tömik a formába, vagy kihengerlik és részükről kész. Ezek a gyártmányok elavultak, törékenyek, eladni őket egyre nehezebb sok helyen már lehetetlen.
Az ország gazdaságában igen fontos a változatlanság nevű állóvíz. Ez egy nagy terjedelmű, sekély, iszapos mocsár. Ebben csak a kis igényű, béketűrő apró halak élnek meg, de igen nagy tömegben. Ez azért van így, hogy a nagy halak is békében élhessenek, és biztosítva legyen a megélhetésük. Ha lennének közepes, fürgébb halak is a vízben, akkor ezek zavarnák a kicsiket, nagyokat egyaránt. Ezért ezeket Demagógia nem engedi meg vizeiben. A mozgáshiány kínosan hat a változatlanság tavára. A kialakult oxigén hiány miatt fulladoznak a kishalak. Ezért most kísérleteket tesznek a Változatlanság tavának megmentésére.
Mert ha egy vihar találja a Változatlanság tavát felkavarni, annak beláthatatlanok lesznek a következményei!
Demagógia városai a panelek. Sok-sok betonlapokból összerakott kalitkában élnek Demagógia szolgái. Az igazi demagógok jobb szeretik a villalakást, keletre néző ablakokkal, hogy a felkelő nap is rögtön rájuk süssön. A panellakók meg töprengenek: Kellett ez nekünk?
A falun élő demagógok jobban veszik a központi ideológiát, mert a falun élő népesség mindenütt a világon kevésbé művelt, meg mint a természethez közelebb élő emberek, szabadabban, jobban élnek, mint városlakó társaik.
Demagógia fő terméke a demagógia. Ezt sajnos külföldön senki nem veszi, ezért is van túlsúlyban a belső felhasználás. A népbutítás mesterei az öregek, akik maguk is hittek és hisznek a demagógiában. De a régi demagógia elavult, egyre jobban kiütköznek hibái. A fiatalok meg nem akarnak újítással javítani rajta, hanem az egész demagógia elvetésén törik a fejüket. Ez Demagógia összeomlásához vezetne. Amit az öregek rémülten néznek, és még görcsösebben ragaszkodnak a régi ideológiához.
Demagógia írányítója a moszkvai tankokkal hatalomba ültetett helytartó.
Így az ország helyzete meglehetősen kilátástalan. Jövőt az ország csak a demagógi megújulásától, a régi demagógok leváltásától remélhet, csak így érhet el megújulást.
Demagógia irodalma, művészete is elkötelezett a demagógiának. Nagy költője büszkén mondta hajdan: „Góg és Magóg fia vagyok én”. De Ő még nem volt demagóg.
A demagógia csak később jött ebbe az országba.

Bejegyzés: Álszent igazságosztás

Szúrófény 2013.05.29. 03:57:19

Abszurd mese
Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995. 01. 12.

Bejegyzés: Abszurd vonal,...

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.02.03. 09:58:39

@Crescence:
Korrekt észrevétel, amhez , -ha szabad- csak annyit tennék hozzá, hogy az "a félelem elerőtlenítő hatás" sajnos nálunk hatványozottan van jelen, s nemvárt oldalról bomlaszt leginkább.
Orbán a viziójával és a max 400-500e fanatikusával megy amerre megy. Erre a társadalom már leadta a jelzéseit, s a megújulás következményesen történne meg nagyjából 4-8 éven belül, látva ezeket a "küldetésük mögül kilóg a lóláb" -féle arrogáns és cinikus emberszerüségeket.
DE: Míg ezzel szembenézni van erő és tartás, morális alap, addig a régi éra többszörösen bukott alakjainak, új vérkeringéshez kapcsolódni akarása az maga a tragédia.
Hogy nőjön valahol új szövet, ha abba kényszerűen bele akarnak plántálni halott és oszló, esetleg rákos sejtekt?
Ilyenkor meghal a helyes morál talaján bimbódzó új idea.
...ezt tudja és érzi minden kajánul vigyorgó mai karrierista, vagy kényszeresen mindig nyerni akaró szimpatizáns, amikor Orbán időben végtelen hosszúra nyújtható hatalmát és következményesen saját "demilyenjólélünkmostmármajd" jósorsát vizionálja. A hab a tortára, hogy az intézméynrendszer bebetonozása is csak korlátokat emel, s így erősítheti a csöggedést.
A válasz az új geneáció kezében van szerintem, viszont ha Ők az egyszerűbb : "megyek/húzok innen" megoldást választják, akkor szép lassan a kajánok és borusok haldokló pöcegödrévé silányul a hon.

Bejegyzés: Civil szervezetek a demokráciáért

Unionist 2012.02.03. 08:54:08

a civilieknek a gazdasági (települési) és a kulturális (magyarországon nem létező régiós) önkormányzatokat kellene elfoglalniuk. előbbihez reál, utóbbihoz a humán értelmiség kell.

itt azt kellene mondani a mérnököknek, hogy foglaljuk vissza a pártoktól a várost. a tanároknak pedig azt, hogy alakítsunk kulturális önkormányzatokat: régiókat. lehetne egy budapest régió, balaton régió, illetve debrecen, miskolc, szeged, pécs, győr központtal kisebb tartományi parlamentek. kulturális autonómiát kaphatna a vidék.

a város, és a régió mellett van egy a harmadik dolog, amit a pártoktól függetleníteni kellene. ezek a megyei közigazgatás és igazgatásrendészet. a megyék élére közvetlen kellene vezetőt választani. ő lehetne az európa parlamenti képviselő. vagyis a megye az uniós szakigazgatás alapját adná függetlenül az állami (minisztériumi, párt) apparátustól. tehát közvetlen választott ep képviselőkre volna szükség. és arra, hogy az unió politikai kormányában a tagállamok által közvetlen választott szenátorok üljenek.

összefoglalva: csak és kizárólag a társadalombiztosításnak kellene pártirányítás alatt állnia. a pártok oldják meg az egészségbiztosítás, és a nyugdíjrendszer problémáit. de mellettük legyenek valódi gazdasági, kulturális önkormányzatok, és uniós közigazgatás. valódi közszolgálat.

a kormánnyal szimpatizálóknak pedig el kellene gondolkodnia azon, hogy most jó irányba megy az ország? ebből az egészből a gyerekek számára lesz itt egy élhető közösség? orbán viktor tényleg egy 21. századi európai államférfi (állítólag már tud sms-t is küldeni), vagy egy 20. század végi kalandor nacionalista politikus?

Bejegyzés: Civil szervezetek a demokráciáért

2012.02.03. 07:32:36

A civil társadalom aktivizálása, aktivitása lehetne olyan ellensúly, ami gátat szabhatna az állami hatalom túlterjeszkedésének. Magyarországon a civil szervezetek és a civil társadalom nem ugyanaz!!! A szakdolgozatomat a civil szervezetekről, civil társadalomról akartam írni, néhány könyv elolvasása után rá kellett jönnöm, mennyire másként gondolkodnak Nyugaton a civil társadalomról, mint Keleten. John Keane A civil társadalom c. könyvéből egy idézet:
„Ez a feladat még nehezebb olyan környezetben, ahol hiányoznak a civil társadalom olyan hagyományai, amelyek a demokratikus önkormányzás tulajdonságai közé tartoznak: a megfontoltság, józan ész, önbizalom, bátorság, érzékenység a hatalommal szemben, a kritikára (és önkritikára) való készség, és egyúttal hajlandóság a kritika elfogadására másoktól, valamint képesség arra, hogy méltósággal és szolidaritással összefogjanak egymással, hogy ellenállhassanak a félelem elerőtlenítő hatásának.”

Bejegyzés: Civil szervezetek a demokráciáért

yoda-jedi 2011.10.09. 16:26:08

@Whoo: +1

sajnos a politikusoknak semmi nem drága... ha kell cigányokat ölnek, ha kell akkor "csőcseléket" és híveket veretnek...

mocskos sz@r maffia banda...

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól

wanekus 2011.10.07. 21:50:55

Popó már csak ilyen. Szerintem a Hülye Járások Minisztériumában dolgozik. Tudjátok amelyiket a Matolcsyné férje vezeti. Azt ahol unortodoxak a gazdasági és a provokációs módszerek. (vagy mószerek?) ;-)

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól

Dr. Klein Imre · http://subnormalia.blog.hu 2011.10.07. 17:39:11

Sajnos popocatepetl elhagyta köreinket egy időre. Az anyázást nem állom.

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól

ÖtletElek 2011.10.07. 16:47:58

@roli101: "ami nincs engedélyezve az tilos, ezt mondja a jog."

már bocs, de ez nettó hülyeség. a jog megmondja hogy mit tilos, és mivel bünteti azt aki mégis csinálja, illetve néhány dologról megmondja, hogy hogyan kell csinálni. de hogy minden amiről említést se tesz, ezáltal pedig nyilván nem is engedélyezheti, az tilos lenne, ez elég ostoba gondolat.

főztél már valami kaját saját ötletből? vagy kevertél már koktélt amit nem könyvből olvastál? megengedte azt neked bármilyen jogszabály? azonnal menj és add fel magad!

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól

harcsapaprikás 2011.10.07. 16:20:10

@popocatepetl: Semmi gond, kurvaanyázzál nyugodtan. Szerintem neked ennyi öröm maradt.
Ignore on.

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól

William Kidd 2011.10.07. 16:06:43

@s: Azért mert most minden ballibes boldogan fikázza a Patás önkényét és diktatórikus módszereit az még nem jelenti azt, hogy Fletó és kormányának országpusztítása és terrorja feloldozást nyerne. Csak az oldal más - valójában az is csak a felszínen - az erkölcs, a működési elv, a jellemtelenség és a mocsok, ugyanaz.

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól

s 2011.10.07. 15:55:52

@William Kidd: Kurvaszar ezt nekem most így kimondani, de az a helyzet, hogy igazad van. Sajnos.

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól

s 2011.10.07. 15:42:59

Akkor még nem jön el a felismerés, amikor a sörétes puska csövét bedugom a szájába. El kell majd sütnöm, de akkor meg már nem jön el. Fel kell tennem a netre, hogy lássák, megtettem. Akkor majd sokan jönnek, hogy fake. Nem az. Lassan, nagyon lassan majd eljön a felismerés: demokrácia, jogállamiság nem azért kell, mert az olyan kurvára jól hangzik, meg európai. Azért kell, hogy ne dzsungeltörvények legyenek. Azért kell, hogy NE LEGYEN OKOM SZÁJBALŐNI EGY SÖRÉTES PUSKÁVAL. Mert lehetőségem éppen mindig lesz. Csak okom ne legyen.

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól

Whoo 2011.10.07. 15:33:16

Sziasztok!

Vegigfutottam a hozzaszolasokat, es elszomorito, hogy hova jutott Magyarorszag. Mar mindenki utal mindenkit? Van Zsido, van Naci, van Libsi, van Kommer, meg a joeg tudja meg mi minden. Viszont mindenki gyulol mindenkit. Felelmetes, hogy egy-ket hozzaszolo a masikat meg tudna folytani egy kanal vizben is akar. Ez lett a Magyar nepbol 2011-re.

En akkor jottem el az orszagbol, amikor a "szemkilovos" balhe volt, es azota kulfoldon elek. A tavozasomat nagyban befolyasoltak akkori esemenyek.

Meglatasom szerint ott csunyan ossze lettek mosva a dolgok, mert a bekes tuntetok koze szandekosan vegyitettek par szaz Fradi, Ujpest ultrat, akik vidaman mentek "rendort verni". Miert? Mert valakinek erdeke volt, hogy jo nagy balhe legyen. Na ezek a focihuliganok mindenek voltak, csak bekesek nem (sajat szememmel lattam a kossuth teri metroallomason leszallo kigyurt kopasz gyereket narancsszinu fideszes szeldzsekiben, amint a zold-feher elolapos telefonjan egyeztet a haverokkal).

Azt hiszem, hogy a sok jogrol, meg rendori tulkapasrol panaszkodo ember velemenye mas lenne, ha az o autojat gyujtotta volna fel a "bekes tunteto" tabor, es a vegen neki mondta volna azt a biztosito, hogy bocsi, ERRE nem fizetunk (ugy emlekszem, akkoriban ebbol eleg nagy felhaborodas is lett). Ketsegtelen, hogy a rendori toketlenkedes is hozzajarult a dolgok elfajulasahoz, de nekik azert elso sorban az volt a feladatuk, hogy fenntartsak a kozbiztonsagot, vedjek a magan- es a kozvagyont a sopredek ellen (keretik ez alatt nem a bekes demonstralokat erteni, hanem a huliganokat, akiknek csak egy celjuk volt). Velemenyem szerint nem a mezitlabas rendor fokent a hibas, hanem sokkal feljebb kell keresni a bunosoket, es az sem egyertelmu, hogy melyik oldalon.

Jo pelda erre a Narancsosok jelenlegi okt. 23-i akcioja is. Termeszetesen ok "nem tudtak a masik tuntetesrol", szoval nem szandekosan szerveztek ra, de eszuk agaban sincs valtoztatni az elkepzelesukon, meg ha honapokkal korabban is foglalta le valaki mas a masik helyszint. Ez szerintem minimum felveti a szandekos provokacio gyanujat. Egymastol par szaz meterre lesz ket rendezveny, melyek resztvevoi gyokeresen ellentetes nezeteket vallanak!

Nem tisztem egyik oldalt sem vedeni, foleg nem ugy, hogy kivulrol szemlelem az esemenyeket, de egy valami biztos: Az elmult par ev politikaja elerte azt, hogy jelenleg a magyar ember gyuloli a magyart! Ez KIZAROLAG a politikusok felelosseges, es sajnos ezt az uszito politika nagyban jellemzo a mostani vezetesre. AKI NINCS VELUNK, AZ ELLENUNK! Hova vezet ez? Abbol az orszagbol csak ugy lehetne valamit kihozni, ha mindenki vallt vallnak vetve dolgozna KOZOSEN!

Bejegyzés: Elrugaszkodás a jogtól