Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Javaslat az új Alkotmányhoz

2011.03.07. 10:59 | jolanbela | 10 komment

Címkék: gazdaságpolitika kedves vezető portfolioblogger

A minap hozzám is megérkezett a nemzeti levél, amiben a nemzet Kedves Vezetőjének alkotmányához lehetne 12 nagyon komoly nemzeti dilemmát megragadó kérdésben x-elni és a végén még javaslatot is lehet írni.

Ezúton ragadnám meg az alkalmat, hogy éljek a javaslattétel lehetőségével.

Látom, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya forradalmi hevületében milyen elszántan igyexik óvni nemzetét (a nemzetietlen nyelvek szerint szavazóbázisát) a nemzeti, de kiváltképp a világgazdaság ártalmaitól. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a Kedves Vezető országlásának kezdetén már meghirdette a nemzeti gazdasági szabadságharcot a külföldi kapitalista uzsorásokkal szemben. De a nemrégiben oly nagyon várt és a végletekig kidolgozott Széll Kálmán Terv is a nemzeti gazdaság talpra állítását hívatott szolgálni, amihez a Kedves Vezető a nemzeti kapitalista elit tagjait a végletekig kidolgozottnál még kidolgozottabb Tervvel szándékozott megnyerni a PR bejelentést követően tartott szabadkőműves csapatépítő tréningen.

A Kedves Vezető elmondása szerint ebbe a sorba illik bele az új Alkotmány is, amelyben gondolom szintén a végletekig átgondoltan és kidolgozottan kerül bele egy közpénzügyi rész.

Javaslataim alapvetően ehhez a részhez kapcsolódnak, ennek a résznek a jobbítását szándékozzák előmozdítani.

Szóval a közpénzügyi rész egyik célja, hogy egy meghatározott szinten (50-60 %) rögzítsék magában az alkotmányban a nemzetadósság (a régi retorika szerint: államadósság) szintjét. Ezzel a szabállyal kapcsolatban két észrevételem lenne:

a)      Mi történik akkor, hogyha mégiscsak valami oknál fogva az nemzetadósság e fölé a szint fölé nőne? Gondolom kétharmaddal meg lehet majd emelni a kritikus értéket és akkor jól belül maradunk a rögzíttet értéken és a parlamentben ülő nemzet hölgyei és urai elégedetten hátradőlve törölhetik meg gyöngyöző homlokukat. Ezt az alkotmányos nemzeti vészt is elhárították.

b)      Lehet demagógnak tűnik, de be kell valljam őszintén nekem, a saját kis életemben alapvetően az a célom, hogy az adósságaimat ne egy meghatározott szinten tartsam, hanem, hogy lenullázzam. Különösen ilyen CHF árfolyam mellett. Miért is jó az, ha van nemzetadósság?

De nem szeretnék leragadni ennél a pontnál, mert a téma komolysága ennél szélesebb kitekintést érdemel. Hiszen a Nemzeti Ügyek Kormánya nap mint nap a nemzet érdekére tekintettel egyre több ponton törvényesíti a nemzeti érdek érvényesítése érdekében az árak nemzeti megállapításának gyakorlatát. A gáz árának meghatározásában épp most szándékoznak az eddig használt képletet újradefiniálni. A távhő ármegállapítása is mostanában lesz ismét hatósági. A rezsiköltségek befagyasztása is napirenden van. Sőt, a kormány vizsgálja a cukor árának emelkedését is, aminek megállítására szerintem kifogástalan eszköz lenne, ha hatósági áras lenne a cukor. Ha most valaki a sör árának állami meghatározásán gondolkodna, azt ezúton is kérem, hogy legyen tekintettel nemzeti hagyományainkra: az igazi magyar ember pálinkát iszik. És egyébként is, kicsit más formában ugyan, de végül is a pálinka árát már csökkentette a Kedves Vezető, hiszen mindenki maga főzheti. Továbbá nem csak az eladási árat kellene meghatározni, hanem pl. a gyümölcsöknél a minimális felvásárlási árat is.

Szóval, ahogy látni az árakkal csak a baj van. Kiszámíthatatlan a mozgásuk, így nem a terveknek és kiváltképp nem a nemzet akaratának megfelelően alakulnak, ezért aztán a terveket sem lehet teljesíteni. Sőt a Kedves Vezető is megmondat már, hogy a korábbi gazdasági működés nyugati modellje hanyatlóban, így aztán sajátot kell kitalálni, aminek középpontjában pedig az eddigi nyilatkozatok alapján Szent Jobbjával együtt a voluntarizmust állították. Úgyhogy az új nemzeti gazdaságpolitika kialakításához javaslom az új Alkotmány közpénzügyi részébe kerüljön meghatározásra egy új nemzeti intézmény: Nemzeti Akarat Hivatal és Ármegállapító Testület (NAHÁT) névvel.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr532717797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felmosórongy (törölt) 2011.03.07. 18:10:14

A magyar nép halált és pusztulást hozó vészkorszakai az elmúlt 100 évben:

1. világháború
Trianon
2. világháború
Szálasi népirtása
Rákosi rendszer + 1956
Orbánrezsim 2010-től.

NEM, NEM SOHA TÖBBÉ, LEGYEN VÉGE!l

Ringlósztár 2011.03.07. 18:25:48

Nem tudom eszébe jutott-e valakinek, de ezeket a terveket előre meghatározott időszakokra lehetne készíteni és érdemes lenne ehhez illő névvel megkülönbözteni egymástól, pl. X. Ötéves Terv.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2011.03.07. 18:31:46

Brutális a februári hiány.....ha továbbra is ezekre a diletánsokra lesz bízva a nemzetháztartás (államháztartás), már csak pár hónap és itt a csőd......na jó nem lesz csőd...az elrabolt nyugdíjpénzekből tudnak foltozni 1,5-2 évig.

fakopács 2011.03.07. 18:52:33

index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/07/brutalis_a_februari_hianyadat/

Hmmm... de az alkotmányozás a legfontosabb, mi? Az az érzésem hogy Matolcsy nem természetes halált fog halni ha itt begorombul a nép.

Gempacsöki boborján 2011.03.07. 19:02:48

Amikor az ember betölti már a 40. évét és még mindig ugyanazt hallja odafentről,hogy szar van a palacsintában,nincs pénz meg csontvázak mindenhol,akkor már baromira nem fogja érdekelni a továbbiakban az egész tetves szájbabaszott politika!

Gempacsöki boborján 2011.03.07. 19:04:09

40 éve ugyan azt hallom,hogy megszorítás megszorítás hátán.Elhiszitek mennyire elegem van ebből?Így éljem le az egész nyomi életemet,hogy folyton megszorongatnak,fojtogatnak????!!!

Szűcslaci 2011.03.07. 19:37:32

@Felmosórongy: te tetű, te felmosórongy, te.

2011.03.07. 20:06:06

nekem nagyon tetszik a NAHÁT:-)
kár hogy nem vicc... most NGMnek hívják

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.07. 20:45:13

Tehát ha az államadósság meghaladja az új alkotmányban rögzítendő szintet, akkor a képviselők addig nem kapnak fizetést (ezzel az összeggel is csökkentve az adósságot) amíg a megfelelő szintre nem esik vissza az adósság. Rögtön nem lenne tülekedés amikor a választási listát kell összeállítani.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.03.07. 21:37:13

az összes parlamenti képviselő fizetését a mindenkori államadósság gdp-ben kifejezett %-val kell csökkenteni.

oszt jónapot.
süti beállítások módosítása