Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Omnipotens titánok

2010.10.11. 17:20 | jolanbela | 3 komment

Címkék: egészségügy közszféra heim péter rokkantnyugdíj kedves vezető ner portfolioblogger

Heim "Omnipotens" Péter legutóbbi interjújában végre megmondta a tutit...

„…Már idén hozzá kell nyúlni a rokkantnyugdíjas ellátáshoz, és a 400 ezer rokkantnyugdíjas felét ki kell küldeni a rendszerből…”

A helyzet az, hogy egyes számítások szerint 800 ezer a helyes szám, de ezen most nem akadok fel. Végül is szinte mindegy, hogy 200 vagy 400 ezer embertől szeretné elvenni ezt a juttatást. A kérdés nem ez, hanem az, hogy mi lesz akkor velük? Mer'ugye munkahely az momentán nincs. Nem mellesleg a munkanélküliségi mutatókat fogják rontani, ami meg nemtom hogy egyeztethető össze a sikerpropagandával.

 „…és be lehet fagyasztani a közszférában a béreket...”

Asszem, hogy ez már rég megtörtént. A 13. havi bért is elvették tőlük. Ennél jobban nemt'om hogyan lehetne befagyasztani a közszférát. Arról nem is beszélve, hogy a fenenagy államosítási tervek szerint nem csökkenni fog a számuk, hanem rohamosan emelkedni fog, ráadásul a közigazgatási centralizáció lehet, hogy a Kedves Vezető akaratérvényesítésére kiválóan alkalmas lesz, de hogy se hatékonyabb, se olcsóbb, se kisebb nem lesz, az valószínű.

 „…De az egészségügyön belül is vannak belső tartalékok: például az államnak nem azt kellene támogatnia, hogy az emberek minél több gyógyszert egyenek, hanem a gyógyulást segítő rehabillitációt...”

Nem. A megelőzést kellene támogatni.

„…Konzervatív szemléletű közgazdász és üzletember is vagyok…”

Az interjú alapján nekem a konzervatív azt jelenti, hogy omnipotens*. Mostmár kezdem megérteni a „Nemzeti Együttműködés Rendszerét”: az új kormányzati és kormány-közeli okostojások közül mindenki mindenhez ért és mindezt ki is nyilatkoztatja.

Milyen szerencse, hogy ennyi sokan tudják a jó megoldást és ilyen empatikus képességgel vannak megáldva.

---------------

* omnipotens = mindenható (lat.)

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr732363232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2010.10.11. 22:40:32

több hozzászólnivalóm is van, mert nekem teljesen más annak az interjúnak a lényege:
- a rokkantakból csak a normál nyugdíjkorhatár alattiakkal kell foglalkozni, és az tényleg csak 400 ezer. és teljesen helyes, munkanélküliségtől függetlenül. ha azt felülvizsgálják, és gyanítom, hogy helyes a felezésre vonatkozó szám is, összevetve más országok hasonló számaival, meg az elmúlt 20 év magyar rokkantsági politikájával. a rokkantság nem a munkakeresés alternatívája, ne keverjük a kettőt
- a bérbefagyasztás szintén teljesen elfogadható, ha a költségvetésnek hiány van, márpedig van. a költségvetés folyó kiadásait a bevételeiből kell fizetni, csak fejlesztésre szabad hitelt felvenni. mivel nálunk a fejlesztések Unios pénzből mennek, ami 4%GDP, ezért további hitel nem kell, a költségvetést egyenlegben kell tartani. nem elég tiltakozni, alternatívát kell mondani.
- az egészségügyben nem a gyógyszeres volt az érdekes, hanem az önkormányzati kórházas, az ugyanis egy-az-egyben Molnár Lajos és Gyurcsány kórházracionalizálása. mikor rehabilitáljuk már Molnár Lajost?

jolanbela · http://subnormalia.blog.hu 2010.10.12. 04:52:03

@is:
- rokkantnyugdíjasok: a lényeg az általad is írt 20 év illetve a fiatal titán által jelzett 1 év közötti feszültségben rejlik. Ha valaki jelenleg 55 éves és 8 éve rokkantnyugdíjas azt a munka világába visszavezetni nem épp könnyű, még akkor sem ha lenne hol dolgoznia, csakhogy ez a másik komoly probléma, hogy nincs. Ha pedig kirúgjuk őket a rokkantnyugdíj rendszeréből, azzal lehet, hogy ezt a rendszert tisztítottuk, de a gyakorlatban annyi történik csak, hogy másik soron fogja finanszírozni az állam őket, mert jelentős részük munkanélküli vagy szociálisan rászoruló lesz. Szóval a probléma jogos, de ezt a 20 éves gyakorlatot nem valószínű, hogy 1 év alatt jól meg lehet oldani, illetve egy fia szó nem esett a lehetséges megoldásról.
- közalkalmazotti bérbefagyasztás: jelenleg 2008-as szinten vannak a közalkalmazotti bérek, szóval ez már megtörtént, max. bércsökkentést lehet már csak csinálni, ami ha jól emléxek az új okostojások egyik első intézkedése volt, hogy 15 %-kal csökkentette a bértömegét az állami cégeknél. A bértömeg gazdálkodás pedig a cégen belül nem bércsökkentést jelent, hanem elbocsátást inkább, és az elbocsájtottak egy része munkanélküli lesz, amit az állam fizet. És az eddig elhangzottak szerint nemhogy csökkenne az állami alkalmazottak létszáma, hanem inkább nőni fog.

theos tzilag 2018.08.23. 16:31:46

"rokknyugger" Sok van .
De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam , hogy kb. mit érthetünk ez alatt, de eltűnt.... Röviden: a sok rokkant nyugdíjas közt vannak valóban betegek- akik szinte mindig min. 25 %-kal kevésbé súlyosra értékeltetnek, mint amire jogosultak lennének- pl. 55 éves dolgos kőműves önhibán kívül mk. lábát tőből elvesztette. 31 éve követ rak- ehhez ért. Mi lett vele? 27 % munkakép. csökkenést állapítottak meg. Indok: könnyű szellemi munkára alkalmas........well. Én tudok úszni, de nem lehetek delfin.
A csúcs az máshol van, ahogy a baj is. Totális rokkantnak nyilvánított emberek - akik millió hasznot húzva ebből vállalkozónak mehetnek/mennek, ingyen parkolnak, közgyógy. listások- mi vesszük a gyógyszereiket....és nem betegek. Ennek a háttere elképzelhető. Egy naív dr. "belefutott" valamibe, amibe nem volt hivatva futni- 2 lehetőséget ajánlottak fel. 1. társul, őt is úgy hívják majd, mint Mézga Kriszta macskáját... 2. Eltűnik. (eltűnt- elköszönt előtte) A gond nem a rokkantak száma- 90 %-uk beteg, és nem tud sem dolgozni, sem megélni a díjból, amit kap. Nincs értékelve, hogy aki szándékosan teszi magát tönkre- ne kapjon jutalmat! (alkoholista, szétbagózott tüdejű, önsorsrontó életű)- ők alacsonyabb %-ú segítséget érdemelnek, mint az ártatlanul munkaképtelenné válók. De a felső harmad a fő - a rákfenéje az egésznek. Ők teljesen munkaképtelennek nyilváníttatnak, nem simán, nem ingyen. (szebben nem írhatom) Ezek nem igazán betegek- max. panaszkodnak- vagy azt sem. Szívesebben alkalmazzák őket- adókönnyebbség miatt. Közgyógyot kapnak, vállalkozók lehetnek, akik szintén jól tudnak az előnyökkel élni. Egy több tagú, független szakértő bizottság- kéne- akik neki mernek menni az egésznek, felül merik bírálni a hibákat, visszaéléseket....stb. Gondoljatok sok rosszra, akkor nem értitek félre, mikről beszélek.
süti beállítások módosítása