Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

A tudatlanság színe

2011.03.30. 15:39 | jolanbela | 1 komment

Címkék: önvédelem cigánybűnözés hajléktalanok erőpolitika

Egy mai cikk szerint:

„Az intézkedések valamennyi megkérdezett politikus szerint is az elrettentést akarják szolgálni. "Nem akarjuk tovább hallgatni a megélhetési és cigánybűnözéses lemezt. Igenis mindenki tanulja meg, hogy nem ölhet, lophat és rabolhat következmények nélkül"- mondta az alkotmányhoz benyújtott módosító javaslatokról szóló hétfői bejelentések után az [origo]-nak a Fidesz egyik elnökségi tagja. A tervek miatt állítása szerint a pártvezetés néhány tagjának "emberi jogi természetű" aggályai voltak az elnökség vasárnapi ülésén, de a többség leintette őket arra hivatkozva, hogy elég lesz a "necces" részleteket később rendezni.”

Vajon értik-e, hogy mit tesznek? Vajon van-e elegendő értelmi szintjük, hogy felmérjék ennek a következményeit?

Azt tetszenek gondolni, hogy ettől fog lecsökkenni a „megélhetési és cigánybűnözéses”? Azt tetszenek gondolni, hogy ez fog gátat szabni a gyöngyöspataihoz hasonló megfélemlítésnek?

Ez tipikus esete a valódi probléma elfedésének, ráadásul a rosszabbik fajtából, mert az a megoldás, amivel a valódi problémát elfedjük egy legalább olyan súlyos – ha nem súlyosabb – újabb problémát hív életre.

Azzal, hogy az erőszak állami kizárólagos monopóliumának egyes részeit/aspektusait a cikkben név nélkül nyilatkozó kormányzati és pártfunkcionáriusok elképzelései szerint átengedjük a lakosságnak, megengedőbben értelmezzük, szinte biztosan csak a harag, a gyűlölet, az elkeseredés, a kilátástalanság lángját tápláljuk. Ettől a felfogástól azok, akik eddig is azt képzelték magukról, hogy megfellebbezhetetlen joguk és tudásuk van az önbíráskodásra, innentől kezdve még inkább ezt fogják képzelni. Ez olaj a tűzre.

Az elrettentés országa, a félelem országa leszünk? Egy csengetés is orosz rulett lesz majd, mert ki fogja tudni, hogy vajon 9 vagy 230 Volt van a csengőbe bevezetve?

Minden kutatás és valamire való szakember azt mondja, hogy rendészeti eszközökkel, vagy kicsit tágabban értelmezve az erő, az erőszak eszközeivel szociális, kulturális, gazdasági, oktatási problémákat lehetetlen megoldani. Maximum elfedni lehet. Ezzel a kormányzat a könnyebbik, de egyben véresebb, mocskosabb utat választja.

A javaslattal a kormányzat indirekt módon elismeri, hogy hasonlóan a hajléktalanok problémájához, semmi elképzelése sincs ezen problémák valódi megoldására. (Mondjuk az elmúlt 10 hónap után annyira nem csodálkozok.)

Eddig azt hittem a tudatlanság színe az éjsötét fekete. De be kell látnom alaposan tévedtem.

A tudatlanság valódi színe: narancs.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr782785366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.30. 16:47:37

sötétek ezek - tehát maradhat a tudatlanság feketéje - jellemző rájuk. De hogy mégis a narancsszín a jó - az bizony a végtelenbe vesző IRIGYSÉG miatt van :) (eszi a sárga irigység) és a fidesz fundamentumai ezt tökéletesen bizonyítják: mindent csak és kizárólag maguknak akarnak, ez tehát a kiindulópontja a sötét tudatlanságuknak is: csak arról vesznek tudomást, ami számukra előnyös - minden mást a sötét homály burkolja számukra... az irigy tudatlanság színe tehát: FIDESZ - :)
süti beállítások módosítása