Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Selmeczinikus Gabika

2011.07.22. 14:36 | jolanbela | 8 komment

Címkék: selmeczi gabriella nyugdíj magánnyugdíjpénztár portfolioblogger manyup

A mai napon a manyup pénzek államosításával kapcsolatban kijelölt Szíjjártó Petike női alteregója a következőkkel nyugtatta az egyébként is birka-nyugalmú népet:

„A nyugdíjügyi megbízott közölte, hogy - az állami nyugdíjrendszerbe - visszalépő tagok átlagosan 76 030 forintot kapnak, ami magában foglalja a tagdíj-kiegészítéseket is. A sajtótájékoztatón Selmeczi azt is elmondta, hogy 3 020 778 egykori pénztártag közül 2 450 960-an kapnak reálhozamot, 569 818 volt tag azonban nemcsak kifizetésre nem számíthat, hanem még csökkent is a befizetéseik értéke. A nyugdíjügyi megbízott szerint nagyobb kár azonban nem érheti őket, a kormány ugyanis vállalta, hogy a befizetéseiket kipótolja.”

Kedves Gabika! Ön szerint a kúrmány kinek a pénzéből fogja nullázni a mínuszos reálhozamot? Csak nem az adófizetők pénzéből? És kinek a pénzéből kellet volna ezt a mínuszt pótolni, ha a manyup tag marad a manyupban? Nem-e véletlenül saját maga szopta volna be a dolgot, ahelyett, hogy most mindenki más is finanszírozza az adott manyup rossz gazdálkodását? Esetleg a manyup tag meggondolta volna, hogy másik manyupot választ mint, ahogy másik bankot választ az ember ha nem tetszik neki az aktuális.

"Tehát mondhatjuk azt, hogy 569 818 fő reálhozamát eltőzsdézték"

Na kérem szépen, akkor Kedves Gabika legyen kedves értelmezni, magyarázni, hogy mikor is hívjuk a MOL részvény vásárlást a „pénz eltőzsdézésének” és mikor „stratégia befektetésnek”? Az utóbbi idők eseményei után kicsit nehezen igazodok ki, hogy mit is gondoljak a részvényekről, meg tőzsdéről. Mintha nemrég költött volna el a Kedves Vezető 500 Mrd Ft-ot MOL részvények vásárlására. Hitelből! Egyik oldalon a manyup pénzekkel diadalmasan csökkentjük az államadósságot, a másik oldalon meg épp hitelből veszünk részvényt. Mi van!?

„Szerinte most mindenki, aki majd megkapja a reálhozamát, elgondolkodhat azon, hogy a befizetett összeg és a reálhozam mennyit ér, nyújtott volna-e időskorára megfelelő biztonságot. A nyugdíjügyi megbízott azt is elmondta, hogy azon is el lehet gondolkodni civil állampolgárként, hogy tíz év alatt egy szimpla bankbetét lehet, hogy sokkal többet tudott volna hozni.”

Tudja Gabika ezen én is elgondolkodtam. És valószínű igaza van. Tényleg jobban jártam volna, ha a manyup pénzem bankbetétben lett volna. Azon most ne polemizáljunk, hogy a bank egyébként milyen befektetésekkel (esetleg tőzsdei tranzakciókkal) termeli meg a betéteseknek az ígért kamatot. Gondolom a manyup is szívesen tette volna bankba a tagok pénzét, csakhogy nem tehette! Ugyanis az elmúlt 10 évből csak az utolsó 2,5 évben fektethette (pl. növekedési portfolióban) a tagok pénzét (a tagok egyéni hozzájárulásával) pl. részvényekbe. Előtte szigorúan a Magyar Állam által kibocsájtott papírokat kellett vennie. Szóval 2,5 fél év alatt nem olyan rossz az a 80 rugó reálhozam úgy, hogy közben volt egy világválság. Én azon is elgondolkodtam, hogy ha az állampapírok kamata gyakorlatilag nem képes reálhozamot termelni, akkor a választási és kormány ígéretek szerint vajon hogy is fogja az állam garantálni a nyugdíjak reálértéket?

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr243089113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nyelv hatalma 2011.07.23. 11:06:20

A közmunkaprogramot a minap törvénybe iktatták, nemsokára a valóságban is látjuk az eredményét. Sokakat a részletek érdekelnek, engem az, hogy miként jutottunk el idáig. Ez szerintem tipikus esete annak, amikor egy nyelvi megnyilatkozás képtelen megmar...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bag 2011.07.22. 19:25:13

98-tól AXA és jogelődjeinél voltam tag. Mindig rendes keresetem volt és be is fizették utána a szükséges járulékokat. az összegyűlt összeg több milliós. Tegnap kaptam az értesítést, hogy sajnos 0 Ft reálhozamot kapok.
Innetől kezdve azt hiszem jogos az államtitkár asszony definíciója az eltőzsdézésről. Ez felháborító tetűség!

Gábor a Jobbszélső 2011.07.22. 22:45:31

kinyílik a bicska a zsebemben ettől a hülye kurvától, meg a kormány mnyp-al kapcsolatos lerablásától. Kérdezem én: ha nem lett volna MNYPtár, hol lenne ez a 3000 Milliárd forint???? Sehol, elkúrták volna már ezt is! Na most elkúrják ezek. Na nem az enyimet..... egyelőre, még kitalálják majd, hogy bocs, elvesszük tőletek is.

Harcimaci 2011.07.23. 09:26:16

@bag: A több milliós befizetések lenyúlása nem az?

sanyitata 2011.07.23. 09:43:19

Azért én örülök a kb. 80000 forintnak!

pirimogyoró 2011.07.23. 10:42:17

A barátnőm kb 200 000 forint hozamot kap. Ez sem olyan rossz. Selmeczi meg kapja be a kifli csücskét!

kerület 2011.07.23. 17:39:08

Hát, én kaptam 1,6 Mft-ot. Pedig szarul forgatták a pénztáram pénzét....

istvankah 2011.07.23. 17:46:14

A csőkőtt démon,melyik pirosas házban szedte magára ezt a sok o-kosságot?

Adamfark 2011.08.03. 11:10:47

@bag: Nem értem az ilyen embereket.
Nincsenek tisztában a reálhozam fogalmával.
Jelenleg pontosan ott állsz, mintha az állami rendszerben lettél volna egészen eddig.
Az hogy neked nem lett reálhozamod, az csak annyit jelent, hogy nem jól választottál magánnyugdíj-pénztárat. A váltásra bármikor meg volt a lehetőség. A PSZAF honlapján folyamatosan fenn voltak a pénztárak eredményei.
Tudtommal az is megvezetés, hogy a kormány majd milyen jól kárpótolja a bukóban levőket. Tudtommal a pénztáraknak is kellett lennie viszont-biztosítóinak, akik minimum a befizetéseket garantálták volna. Tehát, ha valaki most ment volna nyugdíjba, és minuszban lenne, akkor is garantálnák a befizetéseit.
Mellesleg, nem kevés veszteséget okozott maga a manyup rendszer felszámolása is, mivel az állami és pénzpiaci kötvények idő előtti feltörése veszteséget is okozhat, a részvények nem optimális értékesítéséről nem is beszélve.
süti beállítások módosítása