Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

A tévedhetetlenség ára

2010.10.18. 00:50 | jolanbela | 1 komment

Címkék: katasztrófa mal kedves vezető matolcsy györgy ner portfolioblogger vörösiszap bakonyi zoltán

Az új okostojások a megelőző évek alatt jó sok kommunikációs csapdába bebetonozták magukat. Az egyik ezek közül a tévedhetetlenség csapdája, hiszen korábban kérlelhetetlen demagógiával kritizálták valamennyi kormányzati lépést. Ezzel pedig sikerült saját tökéletességük látszatát megteremteni, amelynek fenntartása érdekében meg is tesznek mindent:

 - Nem lesz megszorítás. Megmondtuk. – jelenti ki a Kedves Vezető eszelős metakommunikációval kísért vigyorgás közepette.

Mondjuk arról egy kumma szó nem esik, hogy milyen számítások alapján állítják, hogy ezek az intézkedések fognak a csodálatos jövőbe elvezetni. Sőt! A Kedves Vezető jobb keze, a Kárpát-medence közgazdasági géniusza, az új okostojások gazdasági orákuluma a magán nyugdíjpénztári pénzek elvételének kompenzációjáról is csak hónapok múlva fog valamit megmondani. Node, a lényeg a látszat fenntartása! Az meg ugye fennmarad, mer most se megszorítunk, nem a zemberektől vesszük el a nyugdíjra kuporgatott pénzüket, hanem a mocskos nyugdíjpénztáraktól. Attól az aprócska részlettől most tekintsünk el, hogy jelenleg a magánnyugdíjpénztári tag befizetésének mértékéig tulajdonosa a pénztárnak, mer' ezen a vonalon a dolog optikája némileg hajaz az egyszerű lopásra.

De a hiedelemmel ellentétben ebben az esetben is igaz: a méret a lényeg. Ha egy csokit 14 évesen elemelsz a bótban azért mostanság kaphatsz 1-2 hét börtönt, ha Te vagy az állam, akkor 360 Mrd megszerzéséért kormányfői dicséret jár.

Az iszapkatasztrófa kapcsán is tévedhetetlen a Kedves Vezető:

 - A MAL Zrt. vezérigazgatóját a mai napon a rendőrség őrizetbe vette – mondja ki homlokráncolva a diadalmas ítéletet a parlamentben.

Na kérem, nincs itt szarozás bizonyítékokkal, meg adatgyűjtéssel. A nép bűnöst akar és Én, a Kedves Vezető tévedhetetlenül megmondom nektek ki az. Ugyan a bíróság szabadlábra helyezte mer jelen állapotban egy fia szakértő nincs, aki a corpus delictit szolgáltatná ehhez, de hát ez csak idő kérdése. A főpróbát sikeresnek minősíteném. Az ügyészség kiválóan fog teljesíteni a kormány alá rendelve. Szerintem érdemes lenne a népet csőcselék szintre zülleszteni, mer akkor akár nyilvános botozással is ki lehetne elégíteni a nép igazság utáni szomját...

(Klein Imre megjegyzése: szerintem pontosan a "valakit találunk" - sőt már meg is van, hogy kit fogunk találni - koncepciójába illeszkedik az államosítás hirtelen támadt "szükségessége".)

A MAL Zrt-nél pedig a biztonságot elképzelhetetlen magas szintre fokozzuk egy új biztonsági céggel, aki már bizonyította rátermettségét más, kritikus esetekben is.

Ebben a sorban talán a legnagyobb illúzió a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mellyel a Kedves Vezető egyben hazánk legnagyobb illuzionista mesterévé is vált.

Az illúzióknak azonban van két tulajdonságuk: létrehozásuk és különösen fenntartásuk nagyságrendileg ugyanannyiba kerül mintha valamit igaziból megcsinálunk, ugyanakkor persze sokkal látványosabban, sokkal gyorsabban megvalósulnak. Persze hátulütője a dolognak, hogy sokszor ugyanolyan gyorsan el is oszlanak és jellegéből eredően nem marad meg belőle semmi.

Asszem cocializmus volt a korábbi illúzió neve.

Szóval ma egyre inkább elhiszem a Kedves Vezetőnek, hogy a teljes nemzeti egység létre fog jönni, de attól tartok nem épp úgy, ahogy Ő gondolja.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr532379844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sorge 2010.10.19. 13:36:50

Bárhogy is nyüszítesz, az " okostojás" fejedből, ezek eddig jó lépések voltak a kormány részéről. Bár nem elégségesek! A devizaadósok érdekében például csak látszat intézkedés történt. A kormánynak meg kellene akadályoznia, hogy a devizahiteleken keresztül a bankok külföldre vigyék a magyar nemzeti jövedelem nagy részét!
Nyisd ki a szemedet és látni fogod, hogy pénzügyi gazdasági háború folyik a világban ! A kormány feladata, hogy megvédje Magyarországot ! Örülj neki, ha ellátja feladatát !
süti beállítások módosítása