Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Alkotmányozás: talány

2011.03.22. 15:17 | jolanbela | Szólj hozzá!

Címkék: alkotmány kövér lászló kedves vezető alkotmányozás

Elkezdődött. A Parlament rohamtempóban alkotmányoz. De vajon mi indokolja, mi/ki kényszeríti a képviselőket erre a sietségre? Sokan nem értjük ezt, hiszen maga az alkotmány előkészítő bizottság elnöke is elmondta, hogy nincs alkotmányozási kényszer, ráadásul az országgyűlési választáson a Kedves Vezető és elv társai egy szóval nem említették, hogy erre készülnének.

Az ember egyik alaptulajdonsága a kíváncsiság, illetve a benne gyökerező vágy a világ működésének megértésére. Minden bizonnyal ez a megértés utáni vágy hajtja velem együtt mindazokat, akik racionális, logikus, lényegi magyarázat híján saját teóriákat (nyomot hagyni, elrejteni valamit, stb.) állítanak fel az alkotmányozás jelenlegi eljárásával kapcsolatban. Következzenek az én teóriám.

-    Hatalmukban áll. Az alkotmányozásnak semmi különösebb oka nincs, mint az erő, a hatalom demonstrálása. Hatalmunkban áll alkotmányozni ezért alkotmányoznak is.

-    Bebetonozás. Azért van szükség most és azonnal alkotmányozni, mert végre mi, a jók, hatalomra jutottunk és legmagasabb erkölcsi kötelességünk, hogy megakadályozzuk a rosszak visszatérését. A parlament elnöke, Kövér strigakötél László, ezt eképpen el is magyarázza a parlamentben:

Arra a hazugságra épült az úgynevezett rendszerváltozás rendszere - mint Kövér László fogalmazott -, hogy lehet tisztességes, valódi kiegyezésnek számító kompromisszumot kötni olyanokkal, akik másokkal mindig is csak az erő nyelvén tudtak beszélni. Akik magukat a történelem kiválasztottjainak hirdették, de akik nem hittek soha semmiben, ellenben készek voltak bármikor bárkit elárulni, akik mindig is megvetettek minden értéket - mondta.

Ha mi beszélünk az erő nyelvén és kierőszakoljuk az új alkotmányt bármi áron az jó, de ha mások beszélnek az erő nyelvén az rossz? Az alkotmányba beírni a képviselők nevét vajon értelmezhető-e a „történelmi kiválasztottság hirdetésének”? Vajon hol dől el, hogy ki a jó és ki a rossz? Lehet-e jogszabályokban kizárólagosan definiálni, hogy mi vagyunk a jók? Mindörökkön örökké. Ámen.

-    Előre a múltba! Minden bizonnyal a Kedves Vezetőt és elv társait komoly kisebbrendűségi érzések és mélységes félelmek gyötrik. Ezért nem is mernek szembenézni a valósággal, a világgal. Ezért mutogatnak folyamatosan visszafelé (csontvázbizottság, elszámoltatási kormánybiztos, stb.) vagy ezért kell az alkotmányba Isten, és ezért kellenek a ledöntött monarchia elnevezési és szimbólumai a köztársaságéval szemben: szent korona, vármegyék, járások, curia, stb. A múlt romantikus délibábja réges-rég szertefoszlott. Ennek a kergetése nem old meg semmilyen jelenben fennálló környezeti, gazdasági vagy morális válságot. Ellenben magunkra zárjuk a világra nyíló ajtót-ablakot, és kirekesztjük mindazokat, akik másképp gondolkodnak. A morális értékválasztás azt hiszem alapvető emberi tulajdonságunk. A magunk számára elfogadható/megtartandó értékek tudatos vagy tudattalan megválasztásakor nyilván valamilyen kisebb-nagyobb, pontosan vagy kevésbé pontosan definiálható csoport tagjává válunk, de mindezt alapvetően önszántunkból tesszük. Hiszen szabadon választhatunk, mert erővel mások nem kényszeríthetik ránk választásukat. Azzal, hogy az alkotmány morálisan értékválasztó sajnos az állampolgároktól pont az értékválasztás szabadságát veszi el.

Hogy a fentiek közül hordoz-e bármelyik teória bármilyen igazságot a jelen alkotmányozással kapcsolatban: talány. Hogy mi lehet a Kedves Vezető és elv társai fejében az alkotmányozás valódi oka: talány.

Az alkotmányozás: talány.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr492762235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása