Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Előre a zsákutcába!

2010.12.17. 16:33 | jolanbela | 4 komment

Címkék: economist navracsics tibor illés zoltán kedves vezető matolcsy györgy ner portfolioblogger narancsos forradalom gazdasági szabadságharc manyup

Az Economist szerint ugyanakkor Navracsics Tibor elismerte, hogy ez a stratégia "nagyon kockázatos".

Tisztelt Miniszter Úr, ez a stratégia nem kockázatos. Ez zsákutca! 

A fülkeforradalomban újjászületett az álmodozó gyermek is: Matolcsy Vátesz György, a Kedves Vezető jobb keze, akivel közösen hirdették meg a gazdasági szabadságharcot. Az egész világ ellenében (beleértve saját népüket is, akitől manyup pénzét rekvirálják el).

A fülkeforradalmisták egyszerűen kikényszerítik a Kedves Vezetőtől, hogy a zavaros idők alkotmánya és egész közjogi rendszere helyett – mely a fékek és ellensúlyok haszontalan rendszerével a nyertesnek kijáró szabad szárnyalásnak elfogadhatatlan gátja – a Nemzeti Együttműködés Rendszerét építse fel.

A fülkeforradalomi hevületben megszületni készülő médiatörvény készíti elő a kulturális (ellen)forradalmat – csak nehogy a kínai változat legyen belőle, habár a Kedves Vezető azt mondja, most keleti szél fúj. (Megborzongtam.)

A fülkeforradalmi lendületben egyszerre szeretnék a szociális, az egészségügyi, a közoktatási, a felsőoktatási, stb. rendszereket saját képükre formálni.

Rendszerszintű változtatásokból egy ország, de bármelyik nagy szervezet egy évben max. 1-et, jó esetben 2-t bír el. Ennél több garantálhatóan kontraproduktív lesz, mert egyszerűen sem az emberek, sem a szervezetek nem képesek befogadni, alkalmazkodni hozzájuk. Ez különösen akkor kockázatos, ha minden valamire való szakembert kirúgunk politikai indokokból. Illés Ranger Zoltán hozzáállása vegytisztán jellemzi a mai kormányzati gyakorlatot.

Ezt a kockázatot tovább fokozza, hogy az előkészítés, a tervezés, a döntéshozatal és végrehajtás minden elemében az erő politikáját alkalmazzák. Ez a megközelítés az előkészítés és a tervezés időszakában gyakorlatilag egyenlő az öngyilkossággal, de a végrehajtás szakaszában is erősen megkérdőjelezhető, hiszen akkor tud sikeres lenni bármilyen projekt, ha a végrehajtásban résztvevőknek pozitív, belső motivációjuk van és pontosan ismerik az elérendő célt, a hozzá elvezető folyamatot és abban saját helyüket, amivel azonosulni tudnak. Az arrogancia, a megfélemlítés, az önkény, a kényszer se nem belső, se nem pozitív hajtóerő.

A Kedves Vezető és látnok jobb kezének gazdasági improvizációja önmagában is csak a csillagok különösen kedvező együttállása esetében lehetne sikeres, de hogy eközben minden szinten, mindent az eddigiekkel ellentétesen akarunk csinálni, azzal szinte biztos, hogy nagyon gyorsan a zsákutca végébe érünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr962521617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pénzkereskedő · http://www.nedolgozz.hu 2010.12.17. 22:42:37

Én igazán arra vagyok kíváncsi, hogy a zsákutca végén - ahová a mostani sebességgel hajtva kb. a jelen kormányzati ciklus közepére eljutunk - mit fogunk csinálni. Rükverc, Y-forduló, vagy neki a falnak?

asola 2010.12.19. 08:43:00

Én a Fidesz akarnokos hozzáállását elnézve a "nakirohanok a falnak" verzióra szavazok.

Nincs bennük annyi szerénység, hogy időben belássák, hogy baromságokat csinálnak. A romok közepén is majd ordítoznak, hogy mindez a bankár/tőkés/nemzetidege/... akármi miatt van.

bebe tv 2010.12.19. 10:19:53

@Pénzkereskedő: Addig a Matolcsy és & co. még 730 napig minden nap előállhat egy egy újabb álommal. A vége pedig az lesz mint Argentínában ahol annak idején az állam zárolta a lakosság bankbetéteit és akik naponta csak 50 dollár értékben vehettek ki onnan pénzt.
Régi a vicc de úgy néz ki, hogy most is igen aktuális.
A cigány elpasszolta a vak lovát.
Az új gazda elment reklamálni a cigányhoz, hogy a ló amit eladott neki vak, mert neki ment a falnak.
Erre a cigány: nem vak az a ló, hanem bátor. Valahogy így járunk mi is OV vak lovával.

Dr. Klein Imre · http://subnormalia.blog.hu 2010.12.19. 13:09:22

@asola:
Ne légy igazságtalan, van itt szerénység rogyásig... Lázár pl. épp most "gyakorolt önkritikát"... :)

subnormalia.blog.hu/2010/12/18/ne_vadits
süti beállítások módosítása