Subnormalia, azaz Doktorland

Két verzió van:
A. bértollnokok vagyunk és a szociktól / libsiktől / narancsmanóktól / radikálisoktól kapott luxuslimuzinokkal osonunk atombunkertől atombunkerig;
B. hiszünk a kussolás bűnös mivoltában...

* * * * * * * * * * * * * * * *
Ha esetleg nem bírod magadban tartani:
subnormalia-kukac-freemail-pont-hu
* * * * * * * * * * * * * * * *

Blogz & linkz

Gulyásdemokrácia

Lashee

Mandiner

Medwe

Michael Knight

Oszkó Péter

Tóta W. Árpád

Vastagbőr

Véleményvezér

Zoli vagyok

+

Linkcsere partnerek





Google PageRank
blog

Portfolioblogger

Portfolio hírek

Hirdetés

Laszt kommentz

  • theos tzilag: "rokknyugger" Sok van . De nem homogén csoport egységesen kezelhető problémája. Valahová leírtam ,... (2018.08.23. 16:31) Omnipotens titánok
  • Szúrófény: @micimate: Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós "... (2014.08.02. 06:45) Egy illuzionista lázálma
  • Szúrófény: Nem messzi tájak felfedezője Demagógiában járt Göre Gábor Demagógia hatalmas, mondhatnám határt... (2014.08.02. 06:32) Álszent igazságosztás
  • Szúrófény: Abszurd mese Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthat... (2013.05.29. 03:57) Abszurd vonal,...
  • Holnap Kapitány: Alternatív évértékelés, a hippikorszak muzsikájával: iloveyouso.blog.hu/2012/02/07/a_balkanra_tart (2012.02.08. 10:22) Az illuzionista hibajavítás
  • Utolsó 20

Az árokásás dicsérete

2010.12.14. 16:25 | jolanbela | 4 komment

Címkék: híd egyház gyurcsány ferenc állam ab mkp rmdsz médiatörvény adórendszer tőkés lászló illés zoltán mal kedves vezető ner portfolioblogger narancsos forradalom neokommunizmus manyup

Az árkok egyik fontos jellemzője, hogy kettő vagy több oldalra választ szét valamit. Átjárhatatlanul. A Kedves Vezető és csapata ebben az ároksásában azt hiszem világbajnok...

1. Szakmaiság vagy a párthoz való feltétlen lojalitás között azt hiszem az utóbbi fél év igencsak jó szélesre nyitotta az egyébként sem jelentéktelen árkot. Ahogy Illés Ranger Zoltán ezt határozottan jelezte a feltétlen lojalitás a nyerő oldal jelenleg. Mint a régi szép időkben: a pártagkönyv nem feltétel, de nélküle esélyed sincs.

2. Az egyéni öngondoskodás és az állam atyáskodó mindenhatósága között a Kedves Vezető nem sokat hezitált: kizárólag az állam tudja, hogy mi a jó a polgárainak, mert a polgárok saját maguk képtelenek eligazodni bonyolult világunk útvesztőiben. Különösen igaz ez a manyup pénzekre, jobb helyen van az (n)állam.

3. A magántulajdon valójában egy mocskos kapitalista métely (márcsak ezért sem kell védenie az alkotmánybíróságnak), amelynél a közösségi/állami tulajdon eredendően magasabb rendű. Node mi mást is várhatnánk a neokummunista filozófiától.

4. A pragmatikus, szekularizált alkotmány nem tudja kifejezni/leírni az állam működési elveit, hiszen az állam és az egyházak szétválasztása egy régen meghaladott ostobaság.

5. A szegénység felszámolása és a szegények és gazdagok közötti szakadék áthidalására a Kedves Vezető megtalálta a csodaszert: 16 %-os egykulcsos adó.

6. Az újságírói parttalan véleményszabadság valójában elferdíti a valóságot, a sokféle ellentétes véleménnyel meg össze is zavarja az egyszerű polgárokat. Ezt a tarthatatlan helyzetet elkerülhetetlenül kezelni kellett a médiatörvényben. Orwell sok évtizedes víziója végre beteljesedhet.

7. A demokratikus, jogállami intézményrendszer és jogalkotás illetve jogalkalmazás vonatkozásában az eddigi elszigetelt, szigetszerű működés helyett a Nemzeti Együttműködés Rendszerében teljesedik ki a fülkeforradalom 2/3-os erőpolitizálása, hiszen miniszterelnöki megbízott irányítja az Öszödi Igazmondó fejvadászatát, semmisségi törvényben változtatják meg a bírósági ítéleteket, kormányhatározat mondja ki MAL Zrt. bűnösségét, stb. Ma már a rendőrség, az ügyészség és a bíróság szerepét is átvette a Parlament. Nem is értem minek tartjuk még fenn őket, mocsok sokba kerülnek.

De a hazai árokásás nem tudja kielégíteni a Kedves Vezetőt, mert végtelen tehetségében mindezt a külhoni magyarság köreibe is exportálja.

1. Romániában Tőkés "Püspökfalat" László most alakuló új pártját fogja támogatni a Kedves Vezető, amihez az eddigi egész határon túli támogatási rendszert lerombolják, mer'ugye az RMDSZ nem is a magyarokat képviseli.

2. A Szlovákiában kormánypártként létező magyar-szlovák vegyes párttal, a Híddal semmilyen kapcsolatba nem kíván kerülni a szimbolikában egyébként erős Kedves Vezető, továbbra is kizárólag a Magyar Koalíció Pártjával beszélgetnek.

Pedig azt hittem a 2/3 (sőt egyesek szerint 4/3!) birtokában az árkokat nem tovább mélyítik majd, hanem betemetik, vagy legalább hidakat építenek rajtuk. Egyszerűen nem nagyon értem, hogy ha szinte mindenki az ároknak azon az oldalán van, ahol mi, akkor miért szélesítik, mélyítik, sőt miért nyitnak újabb árkokat ilyen rohamtempóban. Két dolgot tudok elképzelni.

A. Mégiscsak jó sokan maradtak még az árkok másik oldalán, így jó nagy árkokat kell készíteni, hogyha fordul a helyzet, akkor ne lehessen olyan könnyen átkelni rajtuk.

B. A másik oldalról a Kedves Vezetőnek, csapatának és támogatóiknak az árkok léte adja az önigazolást, hiszen a 2/3 valami ellenében jött létre, nem pedig valamiért. Így aztán létük és 2/3 fenntartása kikényszeríti, hogy árkot ássanak. Hogy ez kinek jó? Nyilván a teljes politikai elitnek. Valódi megoldásokat nem kell adni és így is az idők végezetéig a hatalomban lehet maradni.

A Római Birodalom irányításának sokévezredes technikája ma is kifogástalanul működik: Divide et impera!

A bejegyzés trackback címe:

https://subnormalia.blog.hu/api/trackback/id/tr12515564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kívülálló 2010.12.15. 13:22:58

a divide et impera nem mindig mukodik, lasd esztergomi onkormanyzati valasztasi eredmenyek, 2010. Csak lassan tanul a nep, de tanul.

jolanbela · http://subnormalia.blog.hu 2010.12.15. 14:58:52

@1kívülálló: Az esztergomi estet jó lenne ellenpéldának felhozni, de én igazából nem tudom annak tekinteni, hiszen azok közül, akik Tétényi Évára szavaztak, mint polgármester azok közül sokan Meggyesre szavaztak mint képviselő. Jelenleg is kormánypárti többségű a testület. (Nem is engednek semmit csinálni.) Hogy a választóknak ezt a döntését mi motiválta nem tudom, nem nagyon értem.

1kívülálló 2010.12.15. 15:20:20

@jolanbela: meggyes eleg nagy fasz volt, hogy megutaljak. Nem kapcsoltak ossze viszont ezt a fidesszel. Ha viszont kormanyon vagy, es megutalnak, nem lesz ilyen, ossze van a szemely es a part kapcsolva, es igy el fogjak vinni a balhet, sztem.
süti beállítások módosítása